U ook in de provinciale politiek met Ook U?

jan nagel

MIDDELBURG – De politieke partij Onafhankelijke Ouderen en Kinderen Unie (OOKU) zoekt Zeeuwse kandidaten voor de statenverkiezingen van maart 2011. OOKU streeft ernaar ook in onze provincie zetels te bemachtigen.

OOKU wil via Statenzetels ook het pluche van de Eerste Kamer gaan bezetten. Voorzitter is Jan Nagel uit Hilversum. Hij richt zich vooral op 50-plussers die met hem willen strijden tegen het nieuwe rechtse kabinet.

Leefbaar

In 1993 stichtte hij – nadat hij uit de Partij van de Arbeid getreden was – de lokale partij Leefbaar Hilversum. Namens die partij was hij lid van de gemeenteraad en korte tijd wethouder in Hilversum. In 2001 stichtte hij Leefbaar Nederland, waarin Nagel samenwerkte met Henk Westbroek, Willem van Kooten, Ton Luiting, Broos Schnetz en Pim Fortuyn. Onder Westbroek en Nagel voltrok zich in 2002 de breuk met Fortuyn, die verder ging met zijn eigen Lijst Pim Fortuyn.

In 2005 startte hij, samen met oud-politiewoordvoerder Klaas Wilting, ondernemer Peter C. Schouten en de eerste lijsttrekker: misdaadverslaggever Peter R. de Vries, een nieuwe partij: de Partij voor Rechtvaardigheid, Daadkracht en Vooruitgang (PRDV). Toen deze partij volgens peilingen onvoldoende kiezers bleek aan te spreken, verdween ze alweer.

In 2009 begon hij alweer met een nieuwe politieke partij, nu OokU geheten. Deze tracht kiezers te werven met een pleidooi voor geleidelijke hypotheekrenteaftrek. De partij deed nog niet mee aan de Tweede Kamerverkiezingen in juni 2010. Deze kwamen te vroeg, omdat de partij nog onvoldoende middelen had om campagne te voeren.

Lees ook:Raadslid Thea Laban stapt uit (on)Leefbaar Reimerswaal
Lees ook:PvdA, GL, PvdD en 50PLUS willen niet besturen met PVV
Lees ook:20.000 handtekeningen tegen vrijkomen Middelburger Volkert van der G.!
Lees ook:Vrouw eerste kandidaat SGP-lijsttrekker in Vlissingen!
Lees ook:GroenLinks zit niet te wachten op baas Tofik Dibi!

1 Reacties // Reageer

One thought on “U ook in de provinciale politiek met Ook U?

  1. mikel

    Een ouderenpartij is een gat in de markt.
    Zeker nu de AOWleeftijd ter discussie staat.
    Ooku komt er wel.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>