Meer vis op tafel dankzij prima mosselseizoen!

YERSEKE – De Hollanders hebben het afgelopen jaar vier procent meer vis- en schaaldieren verorberd dan het jaar ervoor. Dit leert onderzoek dat het Nederlands Visbureau heeft laten doen.

De stijging is te danken aan het goede mosselseizoen. Het flinke aanbod Zeeuwse mosselen zorgde voor een lagere kiloprijs en hierdoor gingen er meer mosselen over de toonbank. De Nederlanders eten het liefst mosselen, makreel, kabeljauw en uiteraard haring!

Lees ook:Zeeuwse vissers mogen minder kabeljauw en wijting vangen
Lees ook:Zeeland zit bijna zonder mosselen!
Lees ook:Vroegertje Zeeuwse mosselen!
Lees ook:Waar is de R van het mosselseizoen?
Lees ook:De mosselen zijn er, maar de R in de maand niet!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>