Zeilmeisje Laura Dekker heeft geldgebrek!

DEN OSSE – Er zijn financiële problemen die de reis rond de wereld van het zeilkind Laura Dekker (15) uit Den Osse in gevaar kunnen gaan brengen. Er is te weinig geld om het minderjarige meisje onderweg te bezoeken en grote reparaties aan de boot uit  te voeren!

Laura en haar team kunnen geen nieuwe sponsors vinden, evenmin is er een televisiezender die het avontuur van Laura wil uitzenden. Haar vader heeft laten weten dat sponsors huiverig zijn vanwege de beeldvorming rond Laura en haar reis. De “oude” Dekker geeft de media de schuld. Die zouden de familie als rijk hebben afgeschilderd, terwijl ze dat niet zijn. Ook zou volgens Laura’s papa Jeugdzorg twijfel hebben gezaaid of zijn kind de reis wel aankon. Inmiddels is de familie de actie ‘Help Laura de wereld rond’ begonnen. Laura is met haar recordpoging bezig en recent met haar boot Guppy de Atlantische Oceaan overgestoken. Ze wil als jongste meisje de wereld rondzeilen.

Lees ook:Zeilmeisje Laura Dekker kan stukje verder dankzij papa’s bedelactie
Lees ook:Zeilmeisje Laura Dekker bijna de wereld rond!
Lees ook:Deal met televisieproducent: Zeilmeisje Laura Dekker een golddicker?
Lees ook:Zeilmeisje Laura Dekker stopt met school!
Lees ook:Zeilmeisje Laura Dekker (16) is wereldnieuws!

11 Reacties // Reageer

11 thoughts on “Zeilmeisje Laura Dekker heeft geldgebrek!

  1. Erik

    Ik dacht dat dit grietje zo goed voorbereid was? Financieële planning hoort daar ook bij. Bovendien “Laura en haar team” dat is niet echt solo zeilen.

      /   Reply  / 
  2. Andre

    Ten koste van alles moest en zou zij een grote mensen beslissing nemen. Half nederland is hier tegen geweest maar ja toch eigenwijs. Zij wil de hele wereld rond varen, laat ze dan zelf ook voor de middelen zorgen, Ik wil ook wel een cruise rond de wereld maken, wie voelt zich geroepen om mij te helpen ( financeel ) en ze zou toch alles alleen doen, er zal toch ook wel een gedeelte aan haar team opgaan. Zelf lekker laten regelen, wie zijn kont brand moet op de …… zitten

      /   Reply  / 
  3. Janet8

    Waarom is Laura vertrokken terwijl de ‘begroting’nog niet rond was? Als ik geen geld heb om iets te kopen, moet ik ook doorsparen of een lening afsluiten. Ik snap ook niet dat je als ouder je kind met deze wetenschap laat vertrekken. Nu zit ze alleen aan de andere kant van de wereld, zonder geld en hulp!

      /   Reply  / 
  4. sam bruin

    een beetje belachelijk, nu nog om geld vragen,toch een kind dien niet vergenoeg heeft nagedacht.Ook haar ouders hadden dit van te voren moeten inzien.Ze zou toch alleen de wereld rond zeilen.Ik had van te voren al mijn bedenkingen.Geen geld ,lekker naar huis gaan en op deblaren gaan zitten

      /   Reply  / 
  5. Jan bakker

    Ik vaar al 60 jaar en heb nu nog een zeiljacht van 10 m waarmee ik op zee vaar en vind dat die ouders uit de ouderlijke macht moeten ontheven worden en laura eerst eens naar huis moeten halen om een eind te maken aan deze kinderlijke poging om met een onzeewaardig schip zo je kind aan gevaar bloot te stellen .dan verkopen ze hun eigen schip toch?

      /   Reply  / 
  6. Klaas

    Eerst sparen dan uitgeven.

      /   Reply  / 
  7. Pieter

    Misschien is gaan leren, werken en sparen een optie?

      /   Reply  / 
  8. Hans

    Aha, nu begrijp ik het, de media heeft het dus gedaan, aldus de familie Dekker.

    Een leuke variant op “de butler”

      /   Reply  / 
    1. john Bindels

      De media is meervoud. Medium is enkelvoud. De media heeft, kan dus niet waarde Hans.

        /   Reply  / 
  9. Inge

    Ja wat een goed idee, waarom werk ik nog trouw 36 uur per week om netjes mijn vast lasten te betalen. Ik wil ook wel op kosten van een ander een werledreis maken. Dus Nederland, steun mij en dan hoef ik echt niet solo hoor, jullie mogen allemaal mee!

      /   Reply  / 
  10. Jeroen

    Geen Nederlandse vlag….
    Geen nederlands geld!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>