Zeilmeisje Laura Dekker stopt met school!


DEN OSSE- Zeilmeisje Laura Dekker (15) uit Den Osse is gestopt met school omdat ze het te druk met zeilen heeft!

Laura, die dinsdag haar zestiende verjaardag hoopt te vieren, is in de Australische stad Darwin. Ze is sinds de zomer van 2010 bezig met een solozeiltocht rond de wereld. Toen de Middelburgse rechter bepaalde dat ze mocht beginnen aan haar reis, noemde hij haar ouders verantwoordelijk voor de scholing van Laura. Omdat de ouders verantwoordelijk zijn, kan de Kinderbescherming de beslissing van Laura dus niet gaan tegenhouden. Bovendien gelden buiten de grenzen van ons land andere regels op het gebied van scholing.

Lees ook:Kinderbescherming staakt strijd tegen zeilmeisje
Lees ook:Zeilmeisje Laura Dekker (16) is wereldnieuws!
Lees ook:Zeilmeisje Laura Dekker heeft geldgebrek!
Lees ook:Boek over zeilmeisje Laura Dekker (14) verschijnt begin november
Lees ook:Trossen los voor Zeilmeisje Laura Dekker

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Zeilmeisje Laura Dekker stopt met school!

  1. H.D.B. Go

    Ga nou niet weer als een stelletje betweters achter haar aan of achter haar ouders en de moraal apostel uithangen. Het enige wat je ermee bereikt is dat Laura haar kont tegen de krib gooit. Laat haar rustig haar reis verder voorbereiden. Maar geef haar wel in overweging dat zodra ze weer buitengaats is en het zeilen weer wat minder van haar aandacht vraagt of het haar dan niet verstandiger lijkt om haar schoolboeken weer op te pakken en met haar schoolopleiding voort te gaan.Probeer nou eens op een positieve manier met haar mee te leven en oprecht te informeren naar haar zeil ervaringen tot op heden sinds vertrek uit NL. En dan kun je inhaken om haar te stimuleren om haar schoolopleiding weer op te pakken.

      /   Reply  / 
  2. Helma

    Wat ontzettend jammer dat de journalist alleen maar negatief kan schrijven. Wees trots op iemand die wat durft in plaats van achter je bureau commentaar te leveren.

      /   Reply  / 
  3. moeder

    jongens wat maakt iedereen zich druk.
    Al vanaf het begin heeft ze amper aan school gewerkt.(kijk naar de aller eerste foto van haar schoolboeken.(dat zijn lege mappen haha )
    Dat maakt ook niets uit. Als ze terug komt van haar (zeil)reis(oh hee geen wind dan maar de motor)kan ze aan de slag als zeil instructrise. Geen vetpot. maar vakantie heeft ze voorlopig wel genoeg gehad denk ik.Veel jongeren gaan op hun 17 e aan het wwerk dus waarom zij niet.Geen school voor nodig

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>