Naar Vlissingse “piraat” vernoemd marineschip Ms. De Ruyter in oorlog met piraten!

VLISSINGEN – De echte Vlissingers weten het natuurlijk vanuit de overlevering: Hun zeeheld Michiel de Ruyter was een halve piraat! Hoe leuk is het dan om te horen dat het naar de meest beroemdste Vlissinger vernoemde fregat Hr. Ms. de Ruyter afgelopen vrijdag het vuur heeft geopend op een piratenschip in de Arabische zee!

Een helikopter ontdekte aan het einde van de middag een verdacht schip zo’n veertig kilometer van het genoemde Hollandse marineschip. Stoppen was er niet bij dus gingen de stoere knapen uit Den Helder knallen! Zo stoer waren ze eerlijk gezegd ook weer niet. Zou de echte de Ruyter het piratenschip allang aan gort hebben geschoten, onze jongens durfden slecht een klein bootje aan boord van de vijand te vernielen, zodat de piraten ze niet konden aanvallen. Wat een zeehelden!

Lees ook:Gewapende jochies!
Lees ook:Marine op zoek naar vermiste Zeeuwse vissers
Lees ook:Baldadige jongens!
Lees ook:Als Michiel de Ruyter maar niet is gestikt!
Lees ook:Vaarwel asbak! 6: Het andere zaterdagavondgevoel!

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Naar Vlissingse “piraat” vernoemd marineschip Ms. De Ruyter in oorlog met piraten!

  1. Dick

    ‘Echte’ Vlissingers weten het natuurlijk uit overleving dat De Ruyter juist geen piraat was, maar kaper.

    Tot nu toe is uit geen enkel archiefstuk gebleken dat hij de in opdracht van zijn broodheren veroverde buit voor zichzelf hield.

      /   Reply  / 
  2. dick

    Daarom wordt er dus niet geschoten:
    Het Nederlandse marineschip Hr. Ms. De Ruyter opende vrijdagmiddag het vuur op een piratenschip in de Arabische Zee, meldt het ministerie van Defensie vanavond. Hierbij werd met precisievuur een van piraterij verdacht moederschip onschadelijk gemaakt.
    Een helikopter van het fregat ontdekte het verdachte schip op veertig kilometer afstand van Hr Ms. De Ruyter. Toen het moederschip niet reageerde op oproepen van het fregat en ook niet stopte na het vuren van enkele waarschuwingsschoten werd besloten om het schip onschadelijk te maken.

    Omdat er mogelijk gijzelaars aanwezig konden zijn, werd een scherpschutter van de special forces van het Korps Mariniers ingezet. Deze schakelde het motorblok uit van een kleinere boot – een zogenoemde skiff – op het dek van het moederschip.

    Skiffs worden gebruikt om dichtbij passerende koopvaarders te komen en deze te enteren. Het uitschakelen van de skiff is een manier om piratenactiviteiten te verstoren en tegelijkertijd eventuele gijzelaars niet in gevaar te brengen.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>