Jong roken zorgt voor schade aan het puberbrein!

MIDDELBURG – Het is zondagavond en bij het Middelburgse busstation staat een groepje jochies met een gemiddelde leeftijd van dertien jaar stoer een pakje sigaretten weg te paffen. Wat zij wellicht niet weten, maar de onderzoekers van de Amsterdamse Vrije Universiteit wel is dat roken leidt tot blijvende schade aan het puberbrein!

Door de nicotine neemt het concentratievermogen bij de jeugd af en neemt de impulsiviteit toe. Die schade wordt in de rest van hun leven niet hersteld. Het onderzoek is weliswaar uigevoerd bij ratten, toch is het volgens de onderzoekers aannemelijk dat het effect bij de jonge mensen hetzelfde is. Dat zou kunnen inhouden dat jong beginnen met roken bijdraagt aan het ontwikkelen van aandachts- en impulsitiviteitsstoornissen zoals adhd. Voor het eerst is recentelijk het effect van nicotine op het puberbrein onderzocht.

Lees ook:Vaarwel asbak! 17: Alles went…
Lees ook:Hoe schadelijk is dat biertje op je 15e?
Lees ook:ADHD: aandoening of modegril?
Lees ook:Geen e-sigaret onder de 18 jaar!
Lees ook:ADRZ: ADHD!

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Jong roken zorgt voor schade aan het puberbrein!

  1. myrthe baets

    ik vind het niet normaal dat kinderen zo jong al roken.
    ik zou dat nooit doen want het is hardstikke ongezond voor je
    longen.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>