ADRZ: ADHD!

ziekenhuis vlissingen

VLISSINGEN – In het Admiraal de Ruyter Ziekenhuis (ADRZ) Vlissingen is op 11 juni is van 19.15 tot 21.15 uur een informatiebijeenkomst Psychiatrie. Het thema van de avond is ADHD. Is ADHD een echte aandoening of een modegril, een onstuitbare epidemie of een verzinsel van de farmaceutische industrie om medicijnen te kunnen verkopen? Deze vraag staat centraal tijdens de avond.
ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder) wordt ook wel aandachtstekort- hyperactiviteitstoornis genoemd. Kenmerkend bij ADHD zijn impulsief gedrag, concentratieproblemen, rusteloosheid en leermoeilijkheden. ADHD is een omstreden stoornis. Een duidelijke oorzaak is er niet. Het is goed mogelijk dat ADRD veroorzaakt wordt door persoonlijkheidskarakteristieken op het gebied van aandacht, prikkelgevoeligheid en motoriek. Het grootschalige gebruik van medicatie voor ADHD bij kinderen en de wereldwijde verspreiding van diagnose en behandeling dragen bij aan de publieke discussie over ADHD
Van PsyQ Zeeland zijn aanwezig mevrouw L. Beekman, sociaal psychiatrisch verpleegkundige, mevrouw drs. M. Gelok, psychotherapeut/manager zorg en de heer drs. W.B. Carmoenie, psychiater. De ervaringsdeskundigen zijn Erik Verbart en Katja Huibregtse.
De maandelijkse bijeenkomsten zijn bedoeld om informatie uit te wisselen en in gesprek te gaan over thema’s uit de psychiatrie. De bijeenkomst is vooral voor mensen die psychische klachten hebben, familie en vrienden, therapeuten en andere belangstellenden zijn ook welkom.
Na een korte pauze is er tijd genoeg om vragen te stellen aan de sprekers. De bijeenkomst is gratis.

Lees ook:ADHD: aandoening of modegril?
Lees ook:Thema-avond ADRZ: Medisch Psychiatrische Unit!
Lees ook:Psychiatrie en vrijwilligerswerk!
Lees ook:Een burn-out is meer dan een griepje!
Lees ook:Bang voor angst!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>