Vaarwel asbak! (1): Reallife serie – Vandaag mijn laatste pakje sigaretten!

VLISSINGEN – Ik wist dat de dag zou komen. Vandaag (dinsdag) heb ik mijn laatste pakje sigaretten aangebroken. Vanaf morgen ben ik gestopt met roken.

Als ik het opschrijf lijkt het eenvoudig, maar dat is het niet. Er zijn voor mij drie redenen om te stoppen. Ik kwam laatst bij mijn mondhygiëniste. Ze roemde mijn inzet om mijn gebit in orde te houden, maar noemde het vele roken van mij funest voor de tanden en kiezen. Ook valt soms mijn stem weg, ben ik schor. Ik roep dat het door de koude maanden komt, maar ik weet wel beter. En tenslotte heb ik afgelopen week eens uitgerekend wat het roken mij kost. Dat is per maand minimaal driehonderd euro ! Ik ben zevenentwintig jaar geleden begonnen met roken, tussendoor weliswaar twee jaar gestopt, maar dat betekent dat ik dit jaar een niet zo feestelijk vijfentwintigjarig rookjubileum “vier”! Dus ga ik de stap nemen. De hele maand maart zal ik dagelijks laten weten hoe het verloopt. De moeilijkheden en de pluspunten. In de hoop dat de mensen die ook met roken willen stoppen er iets aan hebben. Na maart zal ik regelmatig via een update laten weten hoe het gaat met het niet roken!

Lees ook:Vaarwel asbak! 21: Zelfvertrouwen!
Lees ook:Vaarwel asbak – Update: En dat is 3…..maanden !
Lees ook:Vaarwel asbak! 17: Alles went…
Lees ook:Vaarwel asbak! (5): De beloning!
Lees ook:Vaarwel asbak! 27: Hoe verder?

1 Reacties // Reageer

One thought on “Vaarwel asbak! (1): Reallife serie – Vandaag mijn laatste pakje sigaretten!

  1. Esther

    Hee wat goed van je! Dat gaat jou vast lukken. Ik heb gelukkig nooit gerookt en hoef dan ook niet te stoppen maar ga je ervaringen volgen en geef je alvast alle moed die je nodig hebt om door te zetten!

    Gr. Esther

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>