Dansdroom!

dansers jong blog
MIDDELBURG – Jonge, Zeeuwse amateurdansers dansen dit najaar in het voorprogramma van beroemde dansgezelschappen.
Dansdroom Zeeland is de naam van het project dat dit mogelijk maakt. Het project biedt jonge, Zeeuwse dansers een bijzonder kijkje achter de schermen van de professionele danswereld en is een initiatief van Stichting DanZee in samenwerking met SCOOP Middelburg. Topchoreografen maken voor Dansdroom Zeeland bijzondere danschoreografieën met lokaal talent. Deze zijn dit najaar als voorprogramma bij professionele dansvoorstellingen in de Zeeuwse theaters te zien. Dansers konden zich opgeven om hieraan deel te nemen en hadden de keuze tussen diverse gezelschappen en dansstijlen. Er werden ook audities gehouden. De eerste repetities gaan maandag 14 oktober van start bij Sportpunt Zeeland in Goes.

De voorstellingen

Op 25 oktober dansen de studenten van het MBO Dans in de Mythe in Goes het voorprogramma bij Danza Cuba. Dit wereldberoemde Cubaanse gezelschap brengt een mix van temperamentvolle Spaanse flamenco, de vloeiende gratie van klassiek ballet, stijlvolle ballroom, moderne dans en een vleugje jazz. Choreograaf van het voorprogramma Jan Knoppers heeft veel ervaring met werelddans. Hij is ook voormalig artistiek leider van het Internationaal Danstheater.

6 november zijn dansers van diverse dansscholen in de Stadsschouwburg Middelburg te zien in het voorprogramma van het Scapino Ballet Rotterdam. Deze spraakmakende trendsetter in de moderne dans is populair bij een breed en jong publiek. Annemarie Labinjo en Ed Wubbe zijn de choreografen. Annemarie danst al 14 jaar als professioneel danseres. Ed Wubbe is de artistiek directeur van het gezelschap, wiens werk het meest gezien is in Nederland.

In het voorprogramma van Little Doll Dance Company, 23 november in de Campus Culture in Zierikzee, dansen de jongste deelnemers in de leeftijd 8 tot 12 jaar, ook afkomstig van diverse dansscholen. Dit Rotterdamse jeugddansgezelschap is onlangs opgericht door de professionele dansers Deborah Donker en Janine Versluis. De choreografie wordt gemaakt door de Spaanse Tigresa López-García.

Voor het voorprogramma bij LOUD, 17 december in het Scheldetheater, werkt een groep dansers van verschillende achtergronden, samen met Lloyd Marengo aan een korte presentatie waarmee het publiek in de theaterfoyer verrast zal worden. Lloyd was een van de oprichters van het Hiphophuis Rotterdam en werkt vaak mee aan producties van gezelschappen zoals Scapino Ballet Rotterdam en Conny Jansen Danst. Ook is hij bekend als gastchoreograaf van het tv-programma So You Think You Can Dance.

Lees ook:Dansdroom dichtbij voor Zeeuws talent!
Lees ook:Diabetes in Beweging!
Lees ook:Diabetes in beweging en Songs for Drella!
Lees ook:Diabetes in beweging!
Lees ook:Dansdroom Zeeland!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>