Diabetes in beweging!

adrz

GOES – Dansers van het Scapino Ballet Rotterdam verzorgen vanaf vandaag elke maand in het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis een unieke workshop ‘bewegen’ voor kinderen en jongeren van het Diabetes Centrum Zeeland. Voor en na de workshops worden de kinderen en jongeren begeleid door het medisch expertise team. De deelnemers krijgen inzicht in hun eigen bewegen en de invloed op hun bloedglucoses.
Vrij van angsten kunnen bewegen is goed voor de lichamelijke en geestelijke ontwikkeling van deze kinderen. Met dans als bewegingsvorm leren de diabeteskinderen beter hun grenzen kennen. Dit helpt ze om hun doel te bereiken en zich bewust, sterk en gelijkwaardig te voelen. Het merendeel van de kinderen draagt een insulinepomp of spuit gemiddeld vier keer per dag insuline. Kinderen met diabetes worden daar de hele dag mee geconfronteerd. Als je diabetes hebt, voel en merk je dat je zorgvuldig moet omgaan met je lichaam en dat je moet letten op dingen die voor leeftijdsgenootjes vanzelfsprekend zijn. Het Kinderdiabetes Expertise Centrum Zeeland werkt met deze kinderen aan het vergroten van kennis en vaardigheden rondom hun eigen complexe situatie. Doel is dat deelnemers zich bewust, sterk en gelijkwaardig kunnen voelen met hun leeftijdsgenootjes, dat is iets waar ieder kind recht op heeft.
Het Kinderdiabetes Expertise Centrum Zeeland is sinds 2009 gevestigd in de Goese locatie van het ADRZ. In dit centrum werken vier kinderartsen, twee diabetesverpleegkundigen, drie diëtisten en een orthopedagoog.
Scapino Ballet Rotterdam is het oudste en een van de bekendste dansgezelschappen van Nederland. Artistiek leider en choreograaf Ed Wubbe maakt met zijn twintig dansers en danseressen (vanuit alle delen van de wereld) moderne dansvoorstellingen in binnen-en buitenland, organiseert educatieve projecten en wil dagelijks mensen raken met dans. Dansen bestaat zolang er mensen zijn. Het kan je raken, geeft plezier en het is een manier om, waar woorden tekortschieten, een verhaal te vertellen.
Wilt u het project “Diabetes in beweging” steunen of wilt u informatie dan kan dat via [email protected] t.a.v. Nicole Rust en Emmeline Mooij.

Lees ook:Diabetes in Beweging!
Lees ook:Aandacht voor diabetes bij ADRZ!
Lees ook:Aandacht voor diabetes!
Lees ook:Diabetes in beweging en Songs for Drella!
Lees ook:Diabetesverpleegkundige ADRZ begeleidt team van fietsers met diabetes!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>