Middelburg nog collegeloos!

middelburg logo blog

MIDDELBURG – De Zeeuwse hoofdstad Middelburg zit nog steeds zonder nieuw college. Na de gemeenteraadsverkiezingen zijn ze in alle Zeeuwse gemeenten aan de slag gegaan met het vormen van nieuwe collega’s en het zoeken van wethouders. Dikwijls met succes, maar in het vooruitstrevende Middelburg wil het niet vlotten.

Formateur Saskia Szarafinski heeft daarom afgelopen woensdag alle raadsfracties uitgenodigd mee te praten over thema’s die een plek moeten vinden in het nieuwe collegeprogramma. Er zijn vijf thema’s benoemd die de komende jaren een grote rol spelen in Middelburg.

 “Het is denk ik een bijzondere manier om tot een collegeprogramma te komen. Ik ben er blij mee dat alle partijen waarmee de formatie nu gestart is allemaal enthousiast zijn om op deze manier aan de slag te gaan, want ik zie dit als een eerste stap om te komen tot een andere bestuurscultuur. Iets waar alle fracties van hebben aangegeven dat ze dat graag willen”, aldus Saskia Szarafinski.

De thema’s die in de gesprekken aan de orde komen zijn: grondbedrijf, sociaal domein, kerntaken, financiën en participatie. De gesprekken vinden plaats onder leiding van respectievelijk: Johan Aalberts, Saskia Szarafinski, Chris Dekker, Chris Simons en Arjan Beekman. Arjan Beekman is de beoogd wethouder van de ChristenUnie.

De gesprekken starten allemaal deze week nog. De formateur streeft ernaar nog voor de meivakantie een nieuw college te vormen.

Gelukkig is Middelburg nog niet onbestuurbaar, want het oude college houdt het schip voorlopig op koers.

Lees ook:Boomfeestdag Middelburg!
Lees ook:Middelburgse mening!
Lees ook:Onafhankelijk meldpunt zorg en ondersteuning!
Lees ook:Medipoint | Thuiszorgcentrum Zeeland leverancier hulpmiddelen Wmo!
Lees ook:Middelburgse wethouder Albert de Vries in Tweede Kamer!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>