Lugubere vondst in kanaal

SAS VAN GENT – In het kanaal van Gent naar Terneuzen is gisteren tijdens werkzaamheden een auto opgetakeld met een lijk erin. De auto moet volgens de politie al lang in het water hebben gelegen.
Werkers van Rijkswaterstaat waren ter hoogte van Sas van Gent in het kanaal aan het werk toen ze op de wagen stuitte met daarin een stoffelijk overschot. De politie Zeeland doet in samenwerking met het Nederlands Forensisch Instituut onderzoek in deze zaak. De identiteit van het slachtoffer is nog niet bekend. Ook is nog niet duidelijk hoe de dode om het leven is gekomen.
In het kanaal duiken wel vaker levenloze mensen op. Vorig jaar mei nog werd een auto met daarin een lijk opgevist. Het bleek toen om een Belg te gaan die vermoedelijk zelfmoord had gepleegd. Jarenlang was zijn auto een onderwatergraf.
En in maart vorig jaar vonden duikers in hetzelfde kanaal ter hoogte van Westdorpe de 41-jarige Aarnout Zeegers in zijn auto. Deze Roosendaler had drie weken ervoor zijn 6-jarige dochter en 4-jarige zoon gedood en was sindsdien spoorloos. Hij bleek dus zelfmoord te hebben gepleegd door zijn auto het kanaal in te sturen.
Bij de berging van zijn wagen en zijn lichaam voltrok zich overigens nog een drama. Een van de brandweerduikers, een 38-jarige Terneuzenaar, komt in de problemen en verdrinkt.

Lees ook:Dode in kanaal is vermiste Belgische
Lees ook:Onderzoeksraad: Duikteam brandweer onderschatte risico’s
Lees ook:Auto in kanaal blijkt gestolen Jaguar
Lees ook:Lichaam in auto is inderdaad van Belgische An Kimpe
Lees ook:Moordverdachte pleegt zelfmoord in Middelburgse gevangenis

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Lugubere vondst in kanaal

  1. Pingback: Dode in kanaal is vermiste Belgische | Zeeland

  2. Pingback: Lichaam in auto is inderdaad van Belgische An Kimpe | Zeeland

  3. christina

    wat een verhaal

      /   Reply  / 
    1. elina

      ja wat je zegt

        /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>