Inval in Zeeland door dreigende aanslag op koningin

WISSENKERKE – De inval in een woning in Wissenkerke gisteren heeft te maken met een geplande aanslag op koningin Beatrix. Dat meldt de PZC. Justitie verdenkt de 24-jarige Peter Janssen, alias de vegan streaker, van het beramen van de aanslag op de koningin. Hij werd in Vught van zijn bed gelicht, justitie deed ook een inval in de woning van zijn Zeeuwse vriendin.
“Het bewijs moet nog wel worden geleverd. Hij wordt op het moment verhoord en uiterlijk donderdag zal hij worden voorgeleid voor de rechter-commissaris”, aldus een woordvoerder van de Nationale Recherche in de PZC.
De beschuldiging dat Peter Janssen een aanslag zou voorbereiden, doet zijn advocaat Gerard Spong af als ‘flauwekul’. Volgens Spong heeft de politie ook geen wapens gevonden bij zijn client. “Wij denken dat er sprake is van een valse anonieme tip.”
De vader van de Wissenkerkse noemt de inval in het huis van zijn dochter een razzia. “Het hele huis is overhoop gehaald. Eén grote chaos was het”, vertelt hij in een exclusief interview in de PZC. ”Mijn dochter werd gedwongen met haar twee hondjes de tuin in te gaan. Ze mocht niemand bellen. Tien jaar geleden was ze slachtoffer van zinloos geweld en ze lijdt nog steeds aan posttraumatische stress, zowel fysiek als psychisch. Ze reageert slecht op stress-situaties. Dat wéten ze bij de recherche.”
Het complete interview is hier te lezen.

Lees ook:Veel machtsvertoon bij inval vriendin van vegan streaker
Lees ook:Vegan streaker weer op vrije voeten
Lees ook:Vaarwel asbak! 22: De aanslag!
Lees ook:Arrestatieteam valt Vlissings huis binnen!
Lees ook:Nertsenbevrijder Vegan Streaker op vrije voeten

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Inval in Zeeland door dreigende aanslag op koningin

  1. Pingback: Vegan streaker weer op vrije voeten | Zeeland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>