Veel machtsvertoon bij inval vriendin van vegan streaker

WISSENKERKE – Dertien agenten van de Nationale Recherche zijn, gehuld in kogelvrije vesten, gisteren een huis in Wissenkerke binnengevallen. In de woning woont de dertigjarige vriendin van Peter Janssen, alias de vegan streaker. Ook Janssen, een berucht dierenactivist, werd in alle vroegte van zijn bed gelicht in de woning van zijn moeder in Vught.
Janssen is opgepakt omdat de recherche hem ervan verdenkt een aanslag te beramen. Ook zou de vegan streaker vuurwapens in zijn bezit hebben. Wat of wie het doelwit van de vermoedelijke aanslag is, wordt nog onderzocht, zegt een woordvoerder van het landelijk parket in de Telegraaf.
Peter Janssen werd landelijk bekend door zijn streakactie in het live programma van Paul de Leeuw. De programmamaker liet zich echter niet van de wijs brengen en trok als wraak de onderbroek van de Vegan Streaker kapot. De beelden gingen heel Nederland door.
Janssen zat enkele weken geleden ook al vast omdat hij betrokken zou zijn bij de vrijlating van honderden nertsen uit een nertsenfokkerij in het Zeeuwse Stavenisse.
Waarom de recherche ook bij zijn Zeeuwse vriendin een inval geeft gedaan, is nog niet duidelijk. Wel hebben agenten uit haar woning een computer meegenomen. De vader van de vrouw uit Wissenkerke is woedend over de politieactie. “Ze is volledig van slag, anders had ze zelf haar verhaal kunnen doen”, zegt hij in de PZC. “Ze heeft helemaal niets met de zaak te maken. Het hele huis is op zijn kop gezet: de bank opengeritst, ze hebben achter schilderijen en posters gezocht, dvd’s opengemaakt en zelfs op zolder en de fundering onderzocht.”

Lees ook:Vegan streaker weer op vrije voeten
Lees ook:Nertsenbevrijder Vegan Streaker op vrije voeten
Lees ook:Inval in Zeeland door dreigende aanslag op koningin
Lees ook:Zeeuwse nertsenfokker eist drie ton van Vegan Streaker
Lees ook:Journalisten gedagvaard in zaak nertsenbevrijding

1 Reacties // Reageer

One thought on “Veel machtsvertoon bij inval vriendin van vegan streaker

  1. marjolein

    nu ik deze beelden heb gezien hoef ik inderdaad even geen vlees meer jakkes!
    Enneh.. vergoedt justitie wel de schade die ze aanrichten bij zo’n inval?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>