Grootste graancirkel te wereld gevonden in Zeeuwse akker

WILHELMINADORP – De grootste graancirkel ter wereld ooit is gevonden in een graanakker in het Zeeuwse Wilhelminadorp. De cirkel is zo’n 25 hectare groot. De grootste graancirkel tot dan toe werd ooit gevonden in Zuid-Engeland en was ‘slechts’ negen hectare groot.
De Zeeuwse cirkel moet wel door een gigantisch ruimteschip zijn gemaakt. Ook hebben de aliens een vernuftig ontwerp gebruikt: een vlinder die wel wat wegheeft van de Vitruviusman van Leonardo da Vinci. Of is er wat anders aan de hand?
De cirkel heeft niets buitenaards, zo meldt de PZC. Hij is gemaakt door kunstenaar Remko Delfgaauw uit Zonnemaire en een ploeg van 55 graancirkelmakers. Delfgaauw kreeg toestemming van de Koninklijke Maatschap de Wilhelminapolder om de graancirkel te maken. Daarmee wil de maatschap haar tweehonderdjarig bestaan nog eens extra luister bijzetten.
De graancirkel veroorzaakt desondanks enige commotie, zo meldt de PZC. Vooral na berichtgeving in de Coen en Sander show van BNN op radio 3. Media zouden ‘deze belangwekkende gebeurtenis uit het nieuws willen houden’, meenden diverse commentatoren. Hoewel de cirkel overduidelijk door mensenhanden is gemaakt en Delfgaauw na jaren van cirkels maken ook niet meer gelooft in buitenaardse cirkels, nam graancirkeldeskundige Sjaak Damen van Dutch Crop Circle Archief de Zeeuwse cirkel onder de loep. Om met de conclusie te komen: Ja, het is een neppert.

Lees ook:Zeeuwse graancirkel in ‘Try before you die’
Lees ook:Koningin bezoekt Wilhelminadorp
Lees ook:Burgemeester Stapelkamp gaat weer fruit plukken!
Lees ook:Ploegers strijden om Zeeuwse titel
Lees ook:Reuzen vinden Zeeland

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Grootste graancirkel te wereld gevonden in Zeeuwse akker

  1. Pingback: Zeeuwse graancirkel in ‘Try before you die’ | Zeeland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>