School blundert: leerlinge blijkt half jaar later toch geslaagd te zijn

diplomaGOES – Lydia de Rooij, leerlinge van het Calvijn College in Goes, blijkt afgelopen zomer toch niet gezakt te zijn voor haar vwo-examen. Haar school heeft een flinke misser begaan, want de Goese blijkt een half jaar later toch te zijn geslaagd.

Lydia kreeg in juni te horen dat ze gezakt was voor haar vwo-examen. Maar, zo blijkt nu, haar school heeft een regeling over het hoofd gezien, waarbij scholieren een onvoldoende mogen scoren voor enkele verplichte examenvakken, door extra keuzevakken te volgen. Lydia scoorde een onvoldoende voor economie 1, maar kon dat compenseren door een extra wiskundevak, aldus de PZC.
Lydia heeft gisteravond alsnog haar diploma gekregen. Ook zet het Calvijn College alles op alles om ervoor te zorgen dat de Goese alsnog aan haar vervolgopleiding kan beginnen. Ook de kosten die Lydia maakte om alsnog haar diploma te halen, betaalt het Calvijn College.

Lees ook:Bruidsmeid doet havo-examen in quarantaine
Lees ook:Vlissingse bolleboos slaagt met 19 negens en 1 tien
Lees ook:Verhuisgedrag Goese jeugd!
Lees ook:Bij het Vlissingse Scheldemond College: Een MBO-diploma – vier maanden na het VMBO diploma
Lees ook:Scheldemond College eerste alcoholvrije school!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>