Persconferentie over Koninginnedag eindigt in het duister

politiechefMIDDELBURG – Ze hadden net verteld dat ze tijdens het bezoek van koningin Beatrix aan Zeeland rekening houden met allerlei doemscenario’s. Maar dat de burgemeesters van Middelburg en Kapelle, de politiekorpschef van Zeeland en de commissaris van de koningin vandaag uitgerekend in het duister en onder luid geloei van het brandalarm hun persconferentie moesten afbreken… Nee, dat stond waarschijnlijk niet in het ‘rampendraaiboek.’

Oorzaak van het abrupte einde van de persbijeenkomst was een stroomstoring die een groot deel ven de Mortiere trof. Geholpen door de lampen van de cameraploegen en de noodverlichting wist iedereen de uitgang te vinden. Voor de organiserende mensen achter de schermen, die alles tot in de puntjes hadden voorbereid om Zeeland als Oranjeprovincie te promoten – en toch ook wel een beetje de roze provincie, want ook de Giro d’Italia komt – was de stroomuitval weldegelijk een kleine ramp. De reacties van het journaille waren laconiek en uiteraard werd er volop gegrapt.

Geluk bij een ongeluk was wel dat commissaris van de koningin Karla Peijs, de Middelburgse burgemeester Koos Schouwenaar, de Kapelse burgervader Siebe Kramer en de hoogste politiebaas in Zeeland Letty Demmers hun verhaal al hadden verteld. De promotiefilm was vertoond en de programma’s uit de doeken gedaan. Zelfs de pers had al de meest relevante vragen gesteld toen het bij Voetbal Experience aardedonker werd en de sirene begon te loeien.

Lees ook:Erik van Heijningen waarnemend burgemeester Middelburg!
Lees ook:Koninklijke onderscheiding voor vertrekkende Middelburgse burgemeester Schouwenaar!
Lees ook:Karla Peijs is nummerrrrr 1 !
Lees ook:RECTIFICATIE – RECTIFICATIE – RECTIFICATIE
Lees ook:Onderzoek Economisch effect rijksdiensten in Zeeland afgerond!

1 Reacties // Reageer

One thought on “Persconferentie over Koninginnedag eindigt in het duister

  1. H.D.B. Go

    Men was in Nederland altijd van overtuigd dat publieke personen en
    hoogwaardigheidsbekleders betrekkelijk veilig in het openbaar konden verschijnen zonder body guards. Ja met een zekere neerbuigenheid werd dan altijd gezegd, In Nederland kan dat in tegenstelling tot het buitenland. Tot die ene gebeurtenis.
    Hé, we zijn toch niet beter dan het buitenland. We zijn gewoon een stelletje kleinburgerlijke provincialen die nu met de grote boze verdorven wereld te maken hebben.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>