Is zelfmoord opeens nieuws?

LijkwagenVLISSINGEN – Kort geleden heeft een Zeeuwse jongen zelfmoord gepleegd. Op een website staat in geuren en kleuren te lezen hoe de knaap de hand aan zich zelf heeft geslagen. Dit zorgt voor een discussie of zelfdoding nieuws is.
Eigenlijk is het lange tijd een ongeschreven wet voor de journalist geweest om niet over zelfmoord te schrijven. Anders is het steeds gebleken als bijvoorbeeld een staatshoofd zich verhangt of een beroemde popster bewust een overdosis drugs neemt en een afscheidsbriefje op het nachtkastje achterlaat.
Tegenstanders van publiceren zeggen dat berichtgeving over zelfdoding anderen op het spoor zet. In Zeeland berichten de dagladen en regionale omroepen ook vaker over zelfdoding. Als excuus klinkt dan dat als iemand zich voor een trein werpt, de reizigers die vertraging oplopen geïnformeerd moeten worden.
(Tekstbijdrage: Marcel van der Voort).

Lees ook:Politie op Twitter! Niet alles via Tweets doorgeven S.V.P. !!!
Lees ook:Het taboe op zelfmoord helpt mensen niet
Lees ook:Moordverdachte pleegt zelfmoord in Middelburgse gevangenis
Lees ook:Tegenstanders hebben ****** aan D66
Lees ook:Gemeenteraad Schouwen-Duiveland zegt ‘ja’ tegen Brouwerseiland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>