België op punt van ontpolderoorlog!


TERNEUZEN / BRUSSEL – De Belgen staan op het punt om een ontpolderoorlog met onze brave Zeeuwen te beginnen. De reservebelgen in Zeeuws-Vlaanderen vertikken het om met hun blote poten in het water van een ontpolderde Hedigepolder te gaan staan. En nu hebben ze een geheim wapen: De kleine dappere staatssecretaris Henk Bleker. “Wij bepalen wat we met Nederlands grondgebied doen”, zei hij maandag tijdens zijn bezoek aan de Zeeuwse landerijen nog een beetje bedeesd.

Maar wij hebben het gehoord en…de Belgen ook. Dus zijn de rapen gaar, het hek van de dam, de druppel laat de emmer over lopen, ofwel: oorlog! Na het verdiepen van de Westerschelde moest er natuurcompensatie komen en dat is ontpolderen! Maar het kabinet wil er niet aan en heeft een alternatief gevonden. Ik ben benieuwd hoe het afloopt. oja, morgenochtend eerst maar even gaan hamsteren: Veel water, chocolade, blikken soep, kaarsen….. Je weet maar nooit!

CNN LIVE FROM BOERENHOL!

Lees ook:Ja, hoor! Draaikont Rutte: “Hedwigepolder blijft op de agenda”
Lees ook:Champagne te vroeg ontkurkt na afschieten Hedwigepolder?
Lees ook:Rutte toch draaikont? “Nederland komt afspraken Westerschelde na”
Lees ook:Protest tegen ontpolderen Hedwige: Ontvoer Manneke pis!
Lees ook:Belgische minister wil opheldering van Rutte over niet ontpolderen Hedwigepolder

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>