Egyptische blogster in de boeien…en wij mogen onze gang gaan…


MIDDELBURG – De Egyptische blogster Asmaa Mahfouz (26) is afgelopen zondag opgepakt omdat ze kritische is geweest over het militaire bewind op Facebook en Twitter. Jonge en progressieve Egyptenaren die eerder dit jaar voorop liepen tijdens de opstand, klagen steen en been over het gebrek aan vrijheid en democratie in het tijdperk na Mubarak. Dan besef ik hoe makkelijk wij Nederlandse en dus ook Zeeuwse bloggers het eigenlijk hebben. Toegeven soms mort er iemand na een venijnig bericht, maar de handboeien blijven bij oom agent aan de broek!

Er valt mij trouwens nog iets op. Tot afgelopen maandag dacht ik dat Zeeland volop aan het Twitteren was. Dat komt natuurlijk omdat ik veel Zeeuwse berichten langs zie komen. Maar schijn bedriegt. Ons Zeeland heeft van alle Nederlandse provincies de minste twitteraars. Noord-Holland met onder andere de steden Amsterdam, Haarlem en Alkmaar, heeft de meeste twitteraars, gevolgd door Noord-Brabant en Gelderland. In Nederland maken zover bekend een miljoen mensen gebruik van Twitter. Die versturen per week zo’n 15 miljoen berichten. En dat vind ik ook niet eens zoveel!

Lees ook:Zeeuwse Twitteraars geef vakantiecriminelen geen kans!
Lees ook:POLITIE AMSTERDAM TWITTERT ROND AJAX-TWENTE
Lees ook:Zeeuwen blijken gulste fooigevers in de taxi!
Lees ook:Jongeren twitteren zich een ongeluk!
Lees ook:Carnavalskoorts! + video’s

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>