Woedend zeilmeisje Laura Dekker (16) verwijdert Nederlandse vlag van Guppy!


DEN OSSE- Een woedend zeilmeisje Laura Dekker (16) uit Den Osse heeft onlangs de Nederlandse vlag van haar boot Guppy verwijderd!

Nu het einde van haar zeilreis rond de wereld nadert, zijn leerplichtambtenaren opnieuw de strijd aangegaan met Laura en haar vader. Ze hebben het idee dat de jeugdige Dekker onvoldoernde werk maakt van school, en hebben vader Dick uitgenodigd voor een gesprek. Die heeft dat geweigerd. Het Regionaal Bureau Leerplicht in Goes heeft aankondigd een melding te doen bij de Raad voor de Kinderbescherming. Inmiddels heeft Laura de Nedelandse vlag vervangen voor die van Nieuw-Zeeland. Ze wil namelijk niet als Nederlandse, maar als Nieuw-Zeelandse verder opgroeien en zo onder de Hollandse plichten uitkomen. De Nederlandse sponsorbedragen zou ze trouwens wel dankbaar in ontvangst hebben genomen!

Lees ook:Zeilmeisje Laura Dekker crasht met een vrachtwagen!
Lees ook:Zeilmeisje Laura Dekker heeft geldgebrek!
Lees ook:Zeilmeisje tegen rechter: ‘Ik ben er klaar voor’
Lees ook:Boek over zeilmeisje Laura Dekker (14) verschijnt begin november
Lees ook:Zeilmeisje Laura Dekker feest vrolijk verder!

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Woedend zeilmeisje Laura Dekker (16) verwijdert Nederlandse vlag van Guppy!

  1. elf

    Nederland schaam je diep.
    Wie denken we te zijn om iemand die zo goed bezig is toch nog maar even een hak te zetten?
    En waar slaat de regel”De Nederlandse sponsorbedragen zou ze trouwens wel dankbaar in ontvangst hebben genomen!” op?
    Kift. te zielig voor woorden.

      /   Reply  / 
  2. Leo Heemskerk

    Kan deze Zeeuwse leerplichtambtenaar zijn raamwerk niet verbreden? Heeft zij/hij enig besef wat Laura door deze reis heeft geleerd? Wat te denken van technische kennis en improvisaties, taalvaardigheid, topografische kennis, meteorologie, besluitvaardigheid, betrokkenheid bij de natuur, bewustwording van eigen nietigheid en bovenal het contact met jezelf gehouden. Toch een flinke bagage op je 16de. Ik was groepsmaatschappelijk werker en ben in 1987 en in 2004, niet alleen, de oceaan over gezeild. Bij mij overheerst waardering en ik denk dat Laura de ontbrekende hollandse vaardigheden en kennis straks spelenderwijs kan leren. Saluut.

      /   Reply  / 
  3. T Purist

    “…de Nedelandse vlag vervangen voor die van Nieuw-Zeeland.”

    Ze heeft de Nederlandse vlag dus eerder vervangen dan die van Nieuw-Zeeland. Onder welke vlag voer ze dan? Door welke vlag is die van Nieuw-Zeeland vervangen?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>