Informatieavond werkzaamheden doorgaande route Arnemuiden!


ARNEMUIDEN – De werkzaamheden aan de doorgaande route in Arnemuiden, gedeelte Schuttershof/ Nieuwlandseweg, beginnen maandag 20 februari. Donderdag 9 februari is er een informatieavond waarbij de gemeente en de aannemer uitleg geven over de plannen, het ontwerp en de wegomlegging. Locatie is het Oude Raadhuis in de Langstraat en de bijeenkomst start om 19.30 uur. De deur gaat open om 19.15 uur.

Bereikbaarheid Arnemuiden

Vrachtverkeer wordt gedurende de werkzaamheden via omleidingsborden vanaf de A58 omgeleid langs Arnestein, de (Nieuwe) Kleverskerkseweg en de Doeleweg. In het dorp zelf beginnen de werkzaamheden aan de Noordwal. De hoofdomleiding loopt via de Zuidwal, de Burgemeester Hackstraat en de Westdijkstraat. Ook wordt de spoorwegovergang gedurende een periode van de werkzaamheden gesloten. Volgens de planning zijn de werkzaamheden voor de start van de bouwvak, 14 juli, afgerond.

Ontwerp

Bedoeling van de herinrichting is Arnemuiden een kwaliteitsimpuls te geven zodat de aantrekkingskracht toeneemt voor zowel bewoners als bezoekers. Tijdens een informatieavond en de wijktafel is er diverse keren aandacht aan herinrichting besteed. Het ontwerp van de route is gebaseerd op het zogenaamde ‘shared space-principe’. Hierbij staat gedeeld ruimtegebruik centraal. Bij het shared space-principe hebben alle weggebruikers dezelfde rechten. De maker van het ontwerp, verkeersdeskundige Jan d’Haens, heeft tijdens het ontwerpen de veiligheid centraal gezet en deze gecombineerd met leefbaarheid en verfraaiing. Hierbij is gekozen voor een maritiem thema, aansluitend op de prominente plaats die de visserij in Arnemuiden inneemt en het maritieme verleden.

Lees ook:Werkzaamheden Plein 1940!
Lees ook:Werkzaamheden Kaaienroute!
Lees ook:Werkzaamheden Kaaienroute!
Lees ook:Werkzaamheden Middelburg!
Lees ook:Werkzaamheden gestart!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>