Wijzigingen in de bijstandswet!


VLISSINGEN – Met ingang van 1 januari is de Wet werk en bijstand in de gemeente Vlissingen op een aantal onderdelen gewijzigd. De wet wordt uitgevoerd door Orionis Walcheren. Hieronder een aantal wijzigingen. Uitgebreide informatie staat op de website van Orionis.

-Bij de beoordeling van het recht op uitkering wordt nu ook rekening gehouden met het inkomen en vermogen van alle andere gezinsleden.

-De ontvanger van de uitkering moet er iets voor terug doen. Dat kan bijvoorbeeld door deelname aan maatschappelijk nuttige activiteiten. Hierbij wordt rekening gehouden met de mogelijkheden van degene die de uitkering ontvangt.

-Jongeren tot 27 jaar mogen, nadat ze zich voor een uitkering hebben gemeld, voortaan pas na een periode van 4 weken een aanvraag indienen. In deze periode van 4 weken moeten zij actief op zoek gaan naar reguliere scholing of werk.

-De maximale verblijfsduur in het buitenland wordt beperkt tot maximaal vier weken per kalenderjaar.

Website: www.orioniswalcheren.nl

Lees ook:Mogelijk hogere uitkering als gevolg van afschaffing huishoudtoets!
Lees ook:Koopkrachttegemoetkoming lage inkomens!
Lees ook:Extra geld!
Lees ook:Huishoudtoets in bijstand afgeschaft!
Lees ook:Veranderingen Bijstand voor gezinnen!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>