Provincie Zeeland gaat reorganiseren!


MIDDELBURG – Gedeputeerde Staten van Zeeland heeft voorgesteld een reorganisatie van de ambtelijk organisatie door te voeren.

Gedeputeerde Staten heeft zich daarbij gebaseerd op 2 rapporten van 2 bureaus. Lysias heeft een reorganisatieplan gemaakt, Cebeon heeft gekeken naar de omvang van de ambtelijke organisatie en de vergelijking met andere provincies gemaakt. Duidelijk is dat de provincies over minder geld beschikken dan voorheen. Gedeputeerde Staten heeft het voornemen om te reorganiseren op basis van het rapport van Lysias. Tegelijkertijd heeft zij het voornemen om de formatie terug te brengen tot het door Cebeon geadviseerde aantal van 500 fte. Dat betekent een teruggang van 163 fte’s. De reorganisatie met het bijbehorende aantal ambtenaren moet 1 januari 2013 gereed zijn. Tijdens de winterconferentie op 28 maart kijkt het college nog naar alle taken die de provincie nu heeft. De vraag is dan welke taken tot de kerntaak van de provincie horen, en welke taken er eventueel extra gedaan moeten worden. De provincie moet (net als andere provincies) door decentralisatie en lagere budgetten duidelijkere keuzes gaan maken wat voor taken zij doet en hoe zij die invult. Dan wordt ook duidelijk welke capaciteit daarmee is gemoeid. Provinciale Staten nemen over deze kerntaken een besluit. Beide voorgenomen besluiten, reorganisatie en formatie, legt het college voor aan de OR voor advies.

Lees ook:Gedeputeerde Van Beveren treedt af!
Lees ook:Nieuw logo Provincie Zeeland!
Lees ook:Provincies willen financiële weeffout voor Zeeland herstellen
Lees ook:Provincies willen financiele weeffout voor Zeeland herstellen
Lees ook:Leeuw niet snel in Zeeuws logo!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>