Nieuw Vlissings sportsubsidiebeleid!


VLISSINGEN – De gemeente Vlissingen en de Sportraad Vlissingen hebben per januari van dit jaar de subsidiestructuur voor sport vernieuwd. Eén van de doelstellingen van de sportnota is dat de sportsubsidiëring nog meer zal worden ingezet om de beleidsdoelstellingen te realiseren. Subsidieverstrekking is dus een middel om beleidsdoelen mee te realiseren, subsidieverstrekking is geen doel op zich!

In het algemeen is bij de subsidieverstrekking door de gemeente Vlissingen een belangrijk uitgangspunt dat activiteiten worden gesubsidieerd en niet de organisatie die de activiteiten verzorgt. Vanuit het sportbeleid wordt er grote waarde aan gehecht dat het sportaanbod van sportverenigingen aansluit bij de vraag vanuit de maatschappij. De maatschappij verandert continu. Er zijn nieuwe sporten bijgekomen en mensen willen op een andere manier sporten dan 25 jaar geleden. Er zijn nieuwe doelgroepen te onderscheiden en bestaande doelgroepen vragen een ander sportaanbod. Het doel daarbij is dat zoveel mogelijk Vlissingers kunnen sporten op de door hen gewenste wijze.

Aanbod sport

Vernieuwing van het sportaanbod is voor verenigingen dus essentieel. Feitelijk is het bestaansrecht van sportverenigingen een sportaanbod die aansluit op de vraag vanuit de maatschappij. In de praktijk blijkt echter dat veel sportverenigingen en sportbonden een zeer traditioneel sportaanbod kennen. Met de nieuwe subsidieverstrekking willen de gemeente en de Sportraad Vlissingen verenigingen stimuleren om meer vraaggericht te denken. Vernieuwing dient onderdeel uit te maken van de subsidieaanvraag. De vraag vanuit de samenleving is daarmee belangrijker dan de vraag van de leden.

Topsport

In de sportnota “Sport doen en beleven 2009-2012” is topsport geen doel op zich. Onderkend wordt dat topsport (ook lokaal) een belangrijk rol kan hebben in het stimuleren van sport. Een belangrijke voorwaarde voor de gemeente Vlissingen om topsportevenementen in Vlissingen met een subsidie vanuit sportbeleid te ondersteunen, is dat bij de organisatie van een dergelijk evenement een breedtesportprogramma hiervan deel uit maakt.

Lees ook:Nationale sportweek!
Lees ook:Anita de Ridder nieuwe sportambassadeur!
Lees ook:Sport Doe Mee: Kennismaken met sport op de basisschool
Lees ook:Oudjes moeten sporten…
Lees ook:SportDoeMee in Veere gestart!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>