SportDoeMee in Veere gestart!


DOMBURG – De gemeente Veere houdt dit jaar voor het vierde jaar in samenwerking met verschillende sportverenigingen het project: “SportDoeMee!”. Binnen dit project kunnen basisschoolleerlingen in de gemeente kennis maken met verschillende sporten en sportverenigingen. Een woordvoerder: “We willen de leerlingen op deze manier helpen bij het kiezen van een sport(vereniging) die bij hen past. Daarnaast is het de kans om eens een kijkje te nemen bij een andere sportvereniging, waar je geen lid van bent. Er doen dit jaar 28 verschillende sportverenigingen mee aan dit project. Er is keuze uit onder andere. de volgende sporten: rugby, handbal, basketbal, streetdance, tennis, judo, golf, korfbal, volleybal en meer!

Wethouder van Sport, Chris Maas, deelde afgelopen woensdag de eerste boekjes uit op basisschool De Golfslag in Domburg. Verder kregen alle leerlingen uit groep 3 tot en met 8 in de gemeente deze week een boekje met informatie over alle deelnemende verenigingen mee naar huis. De leerlingen kunnen vervolgens kiezen welke sport ze willen gaan uitproberen. Ze schrijven zich op school in. In de maanden maart en april kunnen ze dan op verschillende dagen meedoen bij betreffende verenigingen.”

“We hopen dat veel leerlingen zich inschrijven en plezier hebben bij het ontdekken van hun sport(en)!”

Lees ook:Sport Doe Mee: Kennismaken met sport op de basisschool
Lees ook:Nieuw Vlissings sportsubsidiebeleid!
Lees ook:Nationale sportweek!
Lees ook:Sporten met een beperking in Zeeland kan zeker!
Lees ook:Onderzoek Sportdeelname!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>