Europese subsidie voor aanpak jeugdwerkloosheid!


GOES – Het Europees Sociaal Fonds heeft onlangs een Europese subsidie (ESF J) beschikbaar gesteldvoor activiteiten om de jeugdwerkloosheid in heel Zeeland aan te pakken. De Europese subsidie is door de gemeente Goes aangevraagd. De totale subsidie voor Zeeland bedraagt € 700.000,-. Voor de Oosterschelderegio (gebied boven de Westerschelde minus Walcheren) is er een bedrag van maximaal € 195.667,- beschikbaar.

De looptijd van dit ESF J project is van 30 maart 2011 tot 29 september 2012. Het geld voor de Oosterschelderegio wordt ten behoeve van de volgende onderdelen ingezet:

- RMC/loopbaanadviseurs;

- Jongerenhuis De Bevelanden

- Scool (opleiding op niveau 1 van ROC Zeeland);

- Jobhunter jeugd;

- Maatwerktrajecten en loonkostensubsidies.

Door de Europese subsidie kan er extra worden ingezet op de genoemde onderdelen en dat komt ten goede aan de aanpak van de jeugdwerkloosheid in de Oosterschelderegio.

De gemeente Goes zal na afloop van de projectperiode verantwoording afleggen over de besteding van de gelden in het ESF-project “ESF Zeeland, Ik kan eigenlijk best veel 2” (2011ESFN627).

Lees ook:Subsidie voor activiteiten rond referendum Oekraïne!
Lees ook:Geld voor jeugdbeleid!
Lees ook:Eu-subsidie voor plattelandsontwikkeling en bevorderen leefbaarheid
Lees ook:Jongeren in contact met werkgevers!
Lees ook:Nieuw speeltoestel!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>