Goes gaat voor energiebesparing!


GOES- De gemeente Goes houdt maandag 2 april een energiemarkt over energiebesparing voor inwoners en bedrijven. Het stadskantoor verandert deze avond in een groot marktplein, waar ruim 25 bedrijven en energieadviseurs aanwezig zijn. De energiemarkt is van 19:00 – 21:00 uur.

Deze zijn gespecialiseerd in energiebesparing, duurzame energieopwekking en duurzame mobiliteit, zoals vloer-, dak- en gevelisolatie, isolatieglas, installatietechniek, zonnepanelen, deelauto’s en LED-verlichting.

Voor woningeigenaren is er tot 31 december 2012, of tot zolang er middelen beschikbaar zijn, subsidie beschikbaar voor het verduurzamen van de woning. Samen met de provincie Zeeland stelt de gemeente Goes hier tot 31 december 2012 circa € 86.000,– voor ter beschikking. Daarnaast kunnen woningeigenaren voor duurzame maatregelen geld lenen via de gemeente met rentepercentages tussen de 1 en 2%. Tijdens de energiemarkt is ook de gemeente aanwezig om u over deze stimuleringsregelingen te informeren.

Op de energiemarkt worden er presentaties gegeven door energieambassadeur Marlou Boerbooms, bekend van het TV-programma Klus je Rijk van Omroep Zeeland (19:10 – 19:30 uur) en stichting Passief Huis over passief bouwen en renoveren (20:15 – 20:55 uur). Van 19:30 tot 21:40 is er een presentatie van het Zon Effect over een collectieve inkoopactie van zonnepanelen. Hiervoor moet men zich aanmelden via www.zoneffect.nl. Buiten het stadskantoor kan op het Hollandiaplein een proefrit worden gemaakt met een elektrische auto.

Voor bedrijven is een aanvullend programma. Van 18:30 tot 19:30 uur zijn er vijf korte presentaties met mogelijkheden om de energierekening omlaag te brengen. Meer informatie over de activiteiten, actuele informatie en het hele programma is te vinden op www.goes.nl/energiemarkt.

De energiemarkt komt voort uit het klimaatbeleid van de gemeente Goes, waarmee de gemeente zich sterk maakt voor het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen. Meer informatie op www.goes.nl/energiemarkt.

Lees ook:Kom vanavond naar de energiemarkt in Kapelle!
Lees ook:Verf-Groothandel Franse uit Goes wint waardecheque LED-verlichting!
Lees ook:Informatiebijeenkomst over zonnepanelen!
Lees ook:Duurzame energie in bedrijf: van idee tot realisatie!
Lees ook:Informatieavond zonnepanelen!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>