Bron van stankoverlast Sluiskil opgespoord: Heros heeft het gedaan!


SLUISKIL – Via de milieuklachtentelefoon van Provincie Zeeland kwamen in januari en februari relatief veel stankklachten binnen uit Sluiskil en Terneuzen. Provincie Zeeland heeft uitgezocht waar deze geuroverlast vandaan kwam. Er werd veel geklaagd over een gas- en olielucht en chemische lucht, waarvan de herkomst moeilijk te bepalen was. Uiteindelijk ontdekten inspecteurs van Provincie Zeeland dat een afvalwatertank van Heros in Sluiskil de klachten veroorzaakte.

Via een open ontluchting op deze tank, kon damp ontsnappen. In de vergunning van Heros staat dat de tank moet zijn voorzien van een actief koolfilter dat de geur uit de ontsnappende damp filtert. Heros heeft dit filter op last van Provincie Zeeland alsnog gemonteerd. De Provincie Zeeland gaat ervan uit dat door het wegnemen van deze bron dit stankprobleem is opgelost.

Mestgeur

Daarnaast werd veel geklaagd over een zware mestgeur. Deze stankoverlast werd veroorzaakt door een aantal incidenten bij het bedrijf Lijnco. Lijnco doet onderzoek naar de oorzaak en uit dat onderzoek komen actiepunten voor verbetering. Deze actiepunten moeten herhaling van deze incidenten voorkomen.

Lees ook:Gewond na val in ruim van schip
Lees ook:Asbest schip Sluiskil geen risico voor volksgezondheid!
Lees ook:Stankoverlast Stroodorpe!
Lees ook:Twee doden bij bedrijfsongeval Yara Sluiskil
Lees ook:Stankoverlast komt door morsen olie bij Zeeland Refinery!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>