Stankoverlast komt door morsen olie bij Zeeland Refinery!


BORSSELE – Bij een van de olie opslagtanks van Zeeland Refinery is in de nacht van donderdag op vrijdag een hoeveelheid ruwe olie op het zwevende tankdak terecht gekomen. De olie is niet over de tankrand gekomen. De olie bevindt zich dus nog volledig in de tank en er is geen sprake van vervuiling van het terrein rondom de tank. Wel is er sprake van sterke oliegeur in de omgeving. Er zijn geen gewonden. Vermoedelijk als gevolg van dezelfde oorzaak is op het drijvende dak van een andere olie opslagtank ook een hoeveelheid olie terechtgekomen. De hoeveelheid olie hier is minder dan bij de eerste tank.

De vermoedelijke oorzaak van het incident is thans bekend. De raffinaderij heeft maatregelen getroffen om herhaling te voorkomen.

Beide tankdaken worden nu gereinigd met behulp van vacuümtrucks. Het zal vermoedelijk nog enige tijd duren voordat alle olie is opgeruimd.

Lees ook:Russen kopen belang in Zeeuwse raffinaderij
Lees ook:Brandstof uit trucks gestolen!
Lees ook:Landbouwer komt onder ploeg van tractor terecht!
Lees ook:Behoorlijke dosis olie gedumpt in berm Heinkenszand
Lees ook:Gewonde bij ongeval!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>