Mensen met uitkering maken Middelburgse Edelstenenbuurt schoon!


MIDDELBURG – Speciale wijkteams bestaande uit mensen met een uitkering van de Sociale Dienst Walcheren gaan vanaf maandag 2 april van start met de schoonmaakactie in de edelstenenbuurt. Deze wijkteams zijn duidelijk te herkennen aan hun werkkleding en de bedrijfswagens van Orionis.

In het kader van nieuw beleid ten aanzien van uitkeringsgerechtigden zetten de drie Walcherse gemeenten mensen met behoud van uitkering in voor uitvoering van maatschappelijk projecten. Het doel hierbij is, naast de ontwikkeling van vaardigheden door het aanbieden van werkleerplaatsen, dat zij een maatschappelijke tegenprestatie leveren aan de gemeenschap. Uiteraard is het hoofddoel van deze projecten dat ze leiden tot betaald werk. Een van de projecten is het inzetten van wijkteams voor een schone en veilige omgeving. De activiteiten van de wijkteams zijn een aanvulling op de reguliere taken van de gemeenten. De wijkteams werken onder verantwoordelijkheid van Orionis Walcheren.

Lees ook:Meer gemeenten maken misbruik van werklozen!
Lees ook:Mogelijk hogere uitkering als gevolg van afschaffing huishoudtoets!
Lees ook:Kijkdag verloren en gevonden fietsen!
Lees ook:Koopkrachttegemoetkoming lage inkomens!
Lees ook:Wijzigingen in de bijstandswet!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>