Filosofische avond in de Zeeuwse Bibliotheek!


MIDDELBURG – Stichting Literaire Activiteiten Zeeland (SLAZ) biedt dinsdag 24 april aandacht aan de Maand van de Filosofie met een filosofische avond. De filosofen Coen Simon en Aldo Houterman geven om 20.00 uur een lezing in de Aula van de Zeeuwse Bibliotheek in Middelburg. Onder leiding van Anthonie van den Buuse duiken zij op filosofische wijze in de ziel van de mens. De toegang is 7,50 euro per persoon.

De ziel is al meer dan 2500 jaar het onderwerp van gesprek van theologen, filosofen. wetenschappers en kunstenaars. Men heeft de ziel geprobeerd te vinden, in het lichaam, in de taal en in de wetenschap, maar de ziel laat zich niet vatten. Wat is de ziel? Waar kunnen we haar vinden? Behoort de ziel enkel aan mensen toe? Neurowetenschappen hebben de afgelopen jaren nieuw licht geworpen op menselijk gedrag en de herkomst van complexe emoties. Sommigen verklaarden de ziel zelfs dood. Dit heeft invloed op ethische, politieke en existentiële vraagstukken.

Voor de pauze vertelt Aldo Houterman over zijn onderzoek naar de link tussen de filosofie en het psychopathologische, na de pauze vertelt Coen Simon over zijn nieuwe boek Wachten op geluk. Zij zullen ook in gesprek gaan met elkaar en met het publiek.

Anthonie van den Buuse heeft filosofie gestudeerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij is een van de oprichters van het Filosofisch Café Middelburg. Hij bereidt op dit moment een promotieonderzoek voor naar het denken van de Duitse existentiefilosoof Karl Jaspers.

Voor meer informatie en het reserveren van kaarten kunt u terecht op www.zeeuwsebibliotheek.nl

Lees ook:Mensenrechtencafé Middelburg!
Lees ook:Avond van de Franse Film bij Cinema Middelburg: Ce nest qu’un debut (Just a beginning)
Lees ook:Denker des Vaderlands in Zeeuwse bibliotheek!
Lees ook:Stemmen horen is niet gek!
Lees ook:NPO Radio 4 ‘Hart & Ziel’ live vanaf Grote Markt Goes

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>