‘l Escaut Woonservice gaat Vlissingse spookbuurt aanpakken!

VLISSINGEN – Veel Vlissingers en bezoekers spreken afkeurend over “die spookbuurt!” Ze hebben het dan over de dichtgespijkerde huizen van de Engelse wijk aan het begin van de Bonedijkelaan, grenzend tussen de Schuitvaartgracht, het toekomstige parkje aan de Arbeidstraat, het parkeerterrein van het ziekenhuis en de Eedestraat. L’Escaut Woonservice wil binnenkort deze buurt gaan aanpakken!

De panden zijn al een jaar dichtgetimmerd nadat er verschillende brandstichters actief waren en daklozen het als overnachtingsplek gingen gebruiken. l’Escaut Woonservice, projectontwikkelaar Marsaki en de gemeente Vlissingen willen een plan uitvoeren die de buurt positief op de kaart gaat zetten. Allereerst gaat het van 262 onder- en bovenwoningen naar 82 eengezinswoningen. In de eerste fase worden 43 huizen onder handen genomen. Beneden en bovenwoningen worden samengevoegd. 34 van de 43 panden worden gerenoveerd en komen beschikbaar als huurwoning. De overige 9 panden worden in de huidige staat in de verkoop gezet. Na de zomervakantie start de renovatie en verkoop. Het doel van de tweede fase is ook het behoud van de huizen en het helemaal opknappen ervan. De initiatiefnemers vinden dit een unieke kans voor mensen om aan een betaalbaar huis te komen in Vlissingen. Op de plek van het gesloopte badhuis en de huizen aan de Arbeidstraat en Sottegemstraat komt het Badhuispark. Nu is het nog een verwilderd terrein, maar dat verandert vast als de aanleg start in mei. De nieuwe 29 eengezinswoningen en 16 appartementen aan de Nieuw Bonedijkelaan zijn naar verwachting uiterlijk in juni klaar. Daarom gaat de gemeente de stoepen, parkeerplaatsen en rijbaan aanleggen. Dat werk begint trouwens eind april. Het binnenterrein achter de nieuwbouw grenst aan de huizen in de Joost van de Moorstraat. Hier komt een parkeerterrein voor de omwonenden, een rijbaan en groen. De zuidelijke rijbaan van de Nieuw Bonedijkelaan tussen de brug en het Pablo Picassoplein krijgt voor de zomer een asfalttoplaag. De uitvoering gebeurt in fases.

Lees ook:Slopen Middengebied!
Lees ook:Nieuwbouw Vlissingen!
Lees ook:SLOOP & SPOOKSTAD Vlissingen!
Lees ook:Nieuwbouw Verkuijl Quakkelaarstraat!
Lees ook:Slopen en nieuwbouw Vlissings Middengebied!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>