SBKM/De Vleeshal kunstprijs: 10.000 euro voor Middelburgse kunstenaar!


MIDDELBURG – De Stichting Beeldende Kunst Middelburg (SBKM/De Vleeshal) presenteert in oktober de eerste SBKM/De Vleeshal kunstprijs. De SBKM nodigt kunstenaars wonend en/of werkend in Middelburg uit om vóór 1 oktober een projectvoorstel (een tentoonstelling, kunstproject, een boek etc.) in te dienen. Een goed doordacht projectplan, waarmee een kunstenaar zich positief kan ontwikkelen, maakt kans op € 10.000,-.

Met de kunstprijs wil de SBKM een veelbelovende kunstenaar extra steunen in zijn of haar ontwikkeling. Het bedrag is daarom veel hoger dan de gebruikelijke subsidiebedragen.

Eén van de kerntaken van de SBKM is de uitvoering van het gemeentelijk subsidiebeleid, waarmee het Middelburgse kunstklimaat gestimuleerd en versterkt wordt. Kunstenaars wonend en/of werkend in Middelburg konden reeds 2x per jaar gebruik maken van subsidies voor het realiseren van tentoonstellingen, publicaties, projecten en websites. Ook is het mogelijk documentatie en materiaalsubsidie aan te vragen. Deze subsidieaanvragen dienen jaarlijks uiterlijk 1 april en op 1 oktober ingediend te zijn.

De aanvragen worden beoordeeld door de commissie subsidies SBKM. De leden bestaan uit Marinus van Dijke (beeldend kunstenaar), Wim Waelput (curator Kiosk), Menno de Nooijer (beeldend kunstenaar).

Kijk voor het reglement en het aanvraagformulier op: www.vleeshal.nl/algemeen/kunstenaarssubsidie

Net als de reguliere subsidieaanvragen dient het projectvoorstel (PDF) uiterlijk 1 oktober via [email protected] ingediend te zijn.

Lees ook:SBKM/De Vleeshal kunstprijs 2012 wordt niet uitgereikt!
Lees ook:Benefiettentoonstelling!
Lees ook:‘Vleeshal’ kunstenaars op Shortlist Prix de Rome 2013!
Lees ook:Eye on Art bij Cinema Middelburg: Marinus Boezem!
Lees ook:Boezem & Co!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>