SBKM/De Vleeshal kunstprijs 2012 wordt niet uitgereikt!


MIDDELBURG – De eerste SBKM/De Vleeshal kunstprijs 2012 wordt niet uitgereikt!

De Stichting Beeldende Kunst Middelburg (SBKM/De Vleeshal) stelde dit jaar voor het eerst de SBKM/De Vleeshal kunstprijs ter beschikking.

De SBKM nodigde kunstenaars wonend en/of werkend in Middelburg uit om een projectvoorstel (bijvoorbeeld een tentoonstelling, kunstproject of een boek dat zichtbaar zal zijn in Middelburg) in te dienen. Een goed doordacht uitvoerbaar projectplan, dat het Middelburgse kunstklimaat glans geeft, en waarmee een kunstenaar zich positief kan ontwikkelen, maakte kans op € 10.000,-.

Met de kunstprijs wil de SBKM een veelbelovende kunstenaar extra steunen in zijn of haar ontwikkeling. Het bedrag is daarom hoger dan de gebruikelijke subsidiebedragen.

De aanvragen werden beoordeeld door de commissie subsidies SBKM. De leden bestaan uit Marinus van Dijke (beelden kunstenaar), Wim Waelput (curator Kiosk Gent), Menno de Nooijer (beeldend kunstenaar).

De SBKM is de 9 kunstenaars zeer dankbaar voor de door hen gedane moeite hun voorstel in te dienen en door de commissie te laten beoordelen en hoopt van harte de volgende keer opnieuw voorstellen te mogen ontvangen.

De commissie heeft de inzendingen bekeken met de zorg en aandacht die ze verdienen. Ondanks het enthousiasme dat sprak uit de inzendingen, waren er geen voorstellen die zodanig voldeden aan de eisen van de prijs dat de commissie er volledig achter zou kunnen staan.

De SBKM en de commissie betreuren het feit dat de prijs de eerste keer niet uitgereikt wordt. De SBKM onderzoekt in samenwerking met de commissie of de opzet wellicht onvoldoende duidelijk is gemaakt en beraadt zich over de procedure.

De SBKM benadrukt dat het geld van de prijs gereserveerd blijft en dat ook de reguliere subsidies gehandhaafd blijven.

Volgend jaar april 2013 wordt de SBKM/De Vleeshal kunstprijs opnieuw uitgeschreven.

Lees ook:SBKM/De Vleeshal kunstprijs: 10.000 euro voor Middelburgse kunstenaar!
Lees ook:Benefiettentoonstelling!
Lees ook:‘Vleeshal’ kunstenaars op Shortlist Prix de Rome 2013!
Lees ook:Boezem & Co!
Lees ook:De SBKM/De Vleeshal presenteert de gemeentelijke kunstcollectie door publiek gekozen!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>