Ad Koppejan is teleurgesteld!


ZOUTELANDE – “Ik heb besloten mij terug te trekken als kandidaat voor de CDA lijst voor de komende Tweede Kamerverkiezingen. Maandagavond laat bleek dat een goede plaats op de lijst, voor mij er niet in zat”, aldus Tweede Kamerlid Ad Koppejan (CDA) uit Zoutelande.

“Natuurlijk ben ik daarover teleurgesteld. Ik had nog niet het gevoel dat ik klaar was met mijn werk als CDA Tweede Kamerlid en als woordvoerder economie, ondernemerschap en innovatie. Diverse initiatieven zal ik nu de komende tijd overdragen aan mijn opvolger, zoals de pilots met kredietunies die de kredietverlening aan het MKB weer op gang moeten helpen. Vandaag heb ik daarover nog een toespraak gehouden op de Algemene Leden Vergadering Kredietunie Nederland i.o.. Ook mijn initiatiefnota ‘Spookfacturen en fraudebestrijding’ zal ik niet kunnen afmaken.
Ik had ook nog graag een bijdrage geleverd aan het vernieuwde CDA. Temeer omdat het CDA met haar nieuwe verkiezingsprogram een andere koers is ingeslagen. Een koers die ik een jaar geleden al bepleitte; een christelijk sociale volkspartij die terugkeert naar het politiek midden.

Voor Zeeland heb ik gelukkig wel een goede opvolger in de persoon van Patricia de Milliano-van den Hemel die op plaats 19 van de CDA lijst staat. Ik wens haar veel succes toe en ben graag bereid om haar waar mogelijk te ondersteunen.
Ik blijf mij dan ook voor het CDA inzetten al is dat niet meer als Tweede Kamerlid. Ik ga met goede moed verder en zal mij de komende tijd oriënteren op mijn toekomst. Ik ben destijds als ondernemer de Tweede Kamer binnen gekomen. Ik zal ook weer als ondernemer de Tweede Kamer verlaten.
Er is een leven na de politiek.

Hartelijk dank richting iedereen die in de afgelopen jaren met mij heeft meegeleefd. Dank ook voor alle goede adviezen, nuttige suggesties en opbouwende kritiek op mijn werk als Tweede Kamerlid. En niet te vergeten, dank ook voor de vele bemoedigende woorden, mailtjes, sms-berichten, tweets, etc., op die momenten dat het voor mij even niet zo makkelijk was in politiek Den Haag. Ik kijk dankbaar terug op wat ik in de afgelopen vijfeneenhalf jaar heb mogen doen als jullie volksvertegenwoordiger. Ik heb het als een voorrecht beschouwd om Tweede Kamerlid te mogen zijn in deze soms turbulente tijden.”

Lees ook:Geen toekomst meer in Tweede Kamer voor Ad Koppejan?
Lees ook:Ad Koppejan: Ik heb mij teruggetrokken voor de 2e kamer!
Lees ook:Ad Koppejan vermaakt zich buiten de Tweede Kamer!
Lees ook:Ad Koppejan heeft CDA verkiezingsdrama net overleefd
Lees ook:Géén plaats voor Ad Koppejan op CDA-lijst

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>