De Zeeuwse basisscholen zijn weer begonnen!

KRUININGEN – U kent ze vast: de spandoeken langs de weg met daarop de tekst ‘De scholen zijn weer begonnen’. En vandaag, maandag 13 augustus, hebben ze extra effect, want de Zeeuwse basisscholen zijn weer gestart!

De spandoeken moedigen automobilisten en andere weggebruikers aan rekening te houden met kinderen die weer naar school gaan. De boodschap: kinderen moeten veilig naar school kunnen. Of ze nu zes of zestien jaar oud zijn.

Aan het begin van het schooljaar zijn kinderen vol van vakantieverhalen en van de spanning van een nieuw schooljaar. Ook lopen of fietsen veel kinderen een nieuwe route naar een nieuwe school. U en andere verkeersdeelnemers zien na lange tijd weer schoolgaande kinderen op de weg. Onder andere de gemeente Reimerswaal maakt u alert op deze scholieren in het verkeer. Want hoe beter iedereen rekening met elkaar houdt, hoe beter het is voor de verkeersveiligheid! Ieder jaar voert Veilig Verkeer Nederland aan het begin van het schooljaar actie. Deze is van 2011:

Lees ook:Zeeuwse scholen weer begonnen!
Lees ook:Let op fietsende schooljeugd!
Lees ook:De scholen zijn (bijna) weer begonnen…
Lees ook:Brede school Wolphaartsdijk donderdag officieel open!
Lees ook:Iedereen opgelet: wij gaan weer naar school

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>