Iedereen opgelet: wij gaan weer naar school

schoolkinderen

OOST-SOUBURG - De zomervakantie is voorbij en de spandoeken ‘Wij gaan weer naar school’ hangen in het straatbeeld. De kinderen komen we weer vaker tegen in het verkeer. Het blijft een kwetsbare groep verkeersdeelnemers die de mogelijke gevaren van het verkeer nog onvoldoende kan inschatten, waardoor extra alertheid geboden is!

Verkeersmaatregelen omgeving Het Kroonjuweel

De verkeerssituatie rond de school Het Kroonjuweel in Oost-Souburg is regelmatig chaotisch en de verkeersveiligheid komt hierdoor in het geding. In overleg met de school, buurtbewoners en de gemeente Vlissingen zijn diverse verkeersmaatregelen besproken om de schoolomgeving veiliger te maken:

  • Nieuw laagje asfalt op rijbaan en meerdere oversteekplaatsen;
  • Zicht is verbeterd door verwijderen beplanting;
  • Omgeving is ingericht als 30 kilometer per uur gebied, met een parkeerverbodszone (parkeren in de vakken);
  • ‘Zoen & zoef’ plaats is aangebracht om kinderen snel en veilig uit de auto te laten stappen om vervolgens weer door te rijden;
  • Plaatsing Nijntje verkeersborden, zodat verkeersdeelnemers direct de link leggen met de aanwezigheid van spelende kinderen.

Samen zorgen voor verkeersveiligheid!

De maatregelen zullen bijdragen aan de verkeersveiligheid. Een belangrijk deel is ook afhankelijk van het verkeersgedrag. Het is van belang dat kinderen zoveel mogelijk op de fiets (of als het kan lopend) naar school worden gebracht. Dit zorgt niet alleen voor minder auto’s rond de school, maar ook voor een goede kennismaking met het verkeer door de kinderen. Samen zorgen we voor een verkeersveilige schoolomgeving!

Lees ook:ROVZ-pluim
Lees ook:“Brandstichting Oost-Souburgse school!”
Lees ook:De Zeeuwse basisscholen zijn weer begonnen!
Lees ook:Snorfietser gewond!
Lees ook:Clinics inline-skaten voor basisscholen Oost-Souburg!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>