Russen kopen belang in Zeeuwse raffinaderij

VLISSINGEN-OOST – De olieraffinaderij van Total in Vlissingen-Oost komt voor 45 procent in Russische handen. Olieproducent Lukoil legt 725 miljoen euro neer voor de aandelen, zo schrijft De Volkskrant. De Russen kopen de aandelen van Dow Chemical. Het Franse Total, houdt 55 procent van het belang in eigen handen.Lukoil, de grootste Russische olieproducent, krijgt met de deal voet aan de grond in Noordwest-Europa, en dat is al jaren een vurige wens is van het bedrijf. De raffinaderij in Vlissingen, waar 385 mensen werkzaam zijn, verwerkt veel olie van Russische komaf, die goedkoper is dan olie uit de Noordzee. Per dag gaan er 153 duizend vaten doorheen.
Total is een van de grootste olie- en gasmaatschappijen ter wereld met activiteiten in meer dan 130 landen. Total Raffinaderij Nederland heeft vierhonderd werknemers en verwerkt jaarlijks 9,5 miljoen ton aardolie tot hoogwaardige brandstoffen.

Lees ook:Stankoverlast komt door morsen olie bij Zeeland Refinery!
Lees ook:Acties dreigen bij Total Vlissingen-Oost
Lees ook:PVV wil spoeddebat over Thermphos-affaire
Lees ook:Geert Wilders verovert ook Zeeland
Lees ook:Meer aardolie gelost en geladen in zeehavens!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>