Gedeputeerde De Reu opent nieuwe service van Bibliotheek Vlissingen!

VLISSINGEN – Gedeputeerde Ben de Reu heeft afgelopen dinsdag als eerste gebruikgemaakt van een nieuwe service van de bibliotheek: ‘Boek je Boek’. Hiermee kunnen leden digitaal boeken bestellen en ophalen bij een afhaalpunt in de buurt. De Reu noemt de service een uitkomst voor drukbezette bibliotheekleden, omdat zij nu ook buiten openingstijden gebruik kunnen maken van de bibliotheek.

Hoe werkt Boek je Boek?

Via de online catalogus kan de klant (vanuit huis,school of werk) kiezen uit de volledige Zeeuwse collectie: boeken, luisterboeken, dvd’s of cd’s. Aanvragen is gratis en kan op elk moment van de dag. De bestelling wordt bezorgd in de bibliotheek of bij een afhaalpunt naar keuze. In Vlissingen zijn zes nieuwe afhaalpunten geopend.

Afhaalpunten

Bij de afhaalpunten kunnen leden op vertoon van hun bibliotheekpas materialen ophalen en inleveren. Het gaat om strategische plekken in de stad met zeer ruime openingstijden. Zo kan bijvoorbeeld een supermarktbezoek direct gecombineerd worden met het ophalen van bibliotheekboeken. De afhaalpunten bevinden zich in:

Albert Heijn XL, Gildeweg
Albert Heijn Centrum, Aagje Dekenstraat
Jumbo, Oranjeplein, Oost-Souburg
Esso Macor station, Sloeweg
Emté Supermarkt, Van Hogendorpweg
Woonzorgcentrum Ter Reede, Vredehoflaan

Boek je Boek is gratis voor leden van elke bibliotheek in Zeeland. Kijk voor een overzicht van de afhaalpunten met hun openingstijden op: www.bibliotheekvlissingen.nl/afhaalpunten.

Enorme collectie

Een groot voordeel voor digitale bibliotheekgebruikers is dat ze kunnen kiezen uit een collectie van ruim twee miljoen titels. In het gebouw van Bibliotheek Vlissingen is die keuze beperkt tot 100.000 titels en wat op dat moment niet uitgeleend is.

Provincie

Deze service is mede tot stand gekomen dankzij een subsidie van de Provincie Zeeland om het digitaal lenen en bestellen bij de Zeeuwse bibliotheken te stimuleren. De Provincie ondersteunt dit project in het kader van het provinciale tijdenbeleid. Dit is erop gericht om openingstijden van diensten in Zeeland beter aan te laten sluiten bij de wensen van de inwoners. Het gaat om een proefproject. Wanneer deze dienst succesvol blijkt, zullen ook andere bibliotheken in Zeeland aansluiten.

Lees ook:Lenen in de zomer bij Bibliotheek Vlissingen
Lees ook:Korting op nieuw lidmaatschap bibliotheken in Zeeland!
Lees ook:Bieb heeft ook paasvakantie!
Lees ook:Bieb in De Zoute Viever
Lees ook:Gewijzigde openingstijden Vlissingse Bibliotheken

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>