Genomineerden Groen Dichterbij Zeeland bekend!

MIDDELBURG – Er zijn afgelopen maandag 3 projecten genomineerd voor Groen Dichterbij Zeeland: Sint Jansgebied (Middelburg), waar buurtbewoners de handen ineensloegen om een ‘stenig’ gebied te veranderen in prettige ontmoetingsplek met speeltoestellen, een tafeltennistafel en bankjes waar alle bewoners met elkaar in contact kunnen komen; Speelhof Hoogerzael (Middelburg) een natuurspeelterrein met een ravotbos en schooltuinen, waar kinderen vrij kunnen spelen, en ouders gezellig bij kunnen kletsen en Stadstuin Middelburg Zuid, waar de tuin van een kleinschalig verpleeghuis als ontmoetingsplek dient voor jong en oud en scholen en iedereen die mee willen helpen aan het onderhoud van de tuin welkom zijn.

IVN, het Oranje Fonds, Buurtlink.nl en SME Advies maakten de genomineerden bekend in de strijd om de titel Groen Dichterbij Icoonproject. Groen Dichterbij, mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij, zoekt naar dé twaalf provinciale voorbeeldprojecten waar buren groen inzetten om de buurt bij elkaar te brengen en te vergroenen.

Op zaterdag 24 november beslist een deskundige jury tijdens de Groen Dichterbij Finale welke twaalf projecten de financiële bijdrage van maximaal € 20.000,- verdienen.

Uit iedere provincie zal op 24 november één Groen Dichterbij Icoonproject worden aangewezen tijdens een feestelijke finale; alle genomineerden presenteren hun project op een interactieve markt. Onder leiding van Ronald van der Giessen, directeur Oranje Fonds, beoordeelt de jury de genomineerden. Naast de financiële bijdrage ontvangen de verkozen projecten ook ondersteuning van experts bij de uitvoering van hun plannen.

Groen doet goed!

Gezamenlijk bezig zijn met groen in de buurt zorgt voor meer betrokkenheid en bijzonder en structureel contact tussen buren. Daarnaast zorgt een groene wijk voor een gezonde omgeving, meer speel- en ontwikkelingsmogelijkheden voor kinderen en minder conflicten en spanningen. Daarom stimuleert Groen Dichterbij mensen om als buurt, straat of wijk gezamenlijk aan de slag te gaan met het ‘vergroenen’ van de omgeving. Groen Dichterbij is een platform waar kennis, inspiratie en diensten bij elkaar komen.

Lees ook:SVRZ-Stadstuin Middelburg-Zuid genomineerd voor titel Groen Dichterbij Icoonproject!
Lees ook:Groen Dichterbij Icoonprojecten 2014 Zeeland bekend!
Lees ook:Groen Dichterbij zoekt beste groene buurtproject in Zeeland!
Lees ook:Stadstuin Middelburg Zuid wint 20.000 euro!
Lees ook:Middelburg Rozenstad Groen Dichterbij Icoonproject 2014 Zeeland!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>