Middelburg Rozenstad Groen Dichterbij Icoonproject 2014 Zeeland!

rozentuin blog
MIDDELBURG – Tijdens het Grote Groen Dichterbij Event in Amersfoort won Middelburg Rozenstad uit Middelburg de titel Icoonproject Zeeland 2014. De vakjury sprak tijdens het slotevenement met alle genomineerden en ging daarna in beraad om de uiteindelijke winnaars te kiezen. Middelburg Rozenstad ontvangt een financiële bijdrage van €17.500,- en inhoudelijke professionele ondersteuning bij de uitvoering van het project.

Middelburg Rozenstad is een project waarbij inwoners, ondernemers, kunstenaars en instellingen worden uitgedaagd om Middelburg om te toveren tot Rozenstad om samen de leefbaarheid te vergroten. De jury: “Een initiatief van een enthousiaste en zeer gemotiveerde groep bewoners, dat aan de hand van rozen leefbaarheid wil verbeteren en burgerparticipatie verder op gang wil brengen. Mooi om te zien dat dit zich uitbreidt naar andere wijken, waardoor er veel groeipotentie is.”

Voorbeeldfunctie Icoonprojecten

De winnende projecten zijn stuk voor stuk projecten die écht een voorbeeld zijn voor anderen die ook aan de slag willen met groen in hun wijk. De verkiezing tot Icoonproject 2014 is voor Middelburg Rozenstad dan ook de start van een jaar vol nieuwe uitdagingen, ontwikkelingen en kennisuitwisseling met andere groene buurtprojecten. Het Oranje Fonds verraste alle overige genomineerden met een bedrag van maximaal €10.000,- voor het realiseren van hun initiatieven.

Groen Dichterbij
Groen Dichterbij stimuleert bewoners van buurten of wijken om samen hun omgeving te vergroenen. ‘Groen’ is hierbij het middel om de betrokkenheid en samenhang in de buurt te versterken. Dit doet Groen Dichterbij door het bevorderen van (digitale) uitwisseling, het organiseren van ontmoetingen voor groene buurtprojecten en door potentiële initiatiefnemers te enthousiasmeren zelf aan de slag te gaan.

Groen Dichterbij is een initiatief van IVN, het Oranje Fonds, Buurtlink.nl en SME Advies en wordt mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij.

Lees ook:Groen Dichterbij Icoonprojecten 2014 Zeeland bekend!
Lees ook:Start zoektocht Groen Dichterbij Icoonproject 2014!
Lees ook:Groen Dichterbij zoekt beste groene buurtproject in Zeeland!
Lees ook:Genomineerden Groen Dichterbij Zeeland bekend!
Lees ook:SVRZ-Stadstuin Middelburg-Zuid genomineerd voor titel Groen Dichterbij Icoonproject!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>