Landbouwroute Tholen officieel open!

THOLEN – De Landbouwroute in Tholen wordt op mandag 12 november officieel in gebruik genomen.

Hiermee heeft de gemeente Tholen een primeur, het is namelijk de eerste Landbouwroute in Nederland. De weg is uitsluitend bedoeld voor landbouwverkeer. De route is daarom afgesloten voor de overige weggebruikers.

Met de aanleg van de Landbouwroute komt ook een lang gekoesterde wens van de inwoners en de gemeente Tholen uit; het weren van landbouwvoertuigen uit de kern. Doorgaand landbouwverkeer mag vanaf 12 november niet meer door de kern rijden.

Meer veiligheid in het verkeer
De Landbouwroute leidt het landbouwverkeer om de kern van Tholen heen. Deze omleiding zorgt voor een verbetering van de verkeersveiligheid en de leefbaarheid van de inwoners. Ook is de Landbouwroute korter dan de weg door de kern. Dit zorgt voor een kortere omrijdtijd voor de landbouwsector.

Kwaliteitsnet Landbouwverkeer
Provincie Zeeland, het Waterschap Scheldestromen, de gemeenten, ZLTO en CUMELA Nederland werken samen aan een Kwaliteitsnet voor het Landbouwverkeer in Zeeland. Zij hebben samen meer dan honderd knelpunten geconstateerd op de Zeeuwse wegen, waar de doorstroming van het verkeer wordt belemmerd of waar de veiligheid in het geding is.

Van alle knelpunten zijn er 45 benoemd die de komende tien jaar worden aangepakt. Het knelpunt in Tholen werd aangemerkt als hoogste prioriteit en is daarom ook als eerste aangepakt.

Lees ook:Officiële start aanleg landbouwroute Tholen!
Lees ook:Thoolse Ondernemersavond!
Lees ook:Ondernemingsavond!
Lees ook:Veilig leven!
Lees ook:Asfaltonderhoud Tholen!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>