FNV Bondgenoten wil gesprekken met minister Kamp over werk voor ThermPhos werknemers


VLISSINGEN-OOST – FNV Bondgenoten wil in gesprek met minister Kamp over het behouden van werk voor ThermPhos werknemers. De vakbond heeft dat woensdag gemeld, omdat de bestuurders zijn geschrokken van de berichtgeving in een dagblad over de kosten van het ontmantelen van de fabriek en de houding van het ministerie. ThermPhos is dezelfde dag failliet verklaard.

Liliane Schoone, bestuurder FNV Bondgenoten: “Het lijkt erop dat de minister de redding van ThermPhos heeft opgegeven. Wij hebben de afspraak met het ministerie dat we permanent geïnformeerd zouden worden over hun inzet. Het lijkt nu ten koste te gaan voor de werkgelegenheid. En dat terwijl alle inzet nodig is om werk te behouden voor de honderden ThermPhos werknemers en de regio Vlissingen. Iedere baan is er een.”

Ook wil de vakbond in gesprek met de betrokken Rechter Commissaris voor een goede belangenafweging bij het besluit over een kopende partij. De failliet verklaarde fabriek, hoopt op een doorstart onder een nieuwe eigenaar. Er zijn verschillende biedende partijen.

Liliane Schoone, bestuurder FNV bondgenoten: “De motieven van sommige geïnteresseerde partijen baren ons zorgen. Als een eventuele overname betekent dat de fabriek in Vlissingen open blijft dan is dat goed nieuws. Maar het kan ook betekenen dat honderden mensen hun baan kwijtraken, omdat alleen de bedrijven in het buitenland verkocht worden. Dat zijn bedrijven die nu nog winst maken, het productiebedrijf ThermPhos in Vlissingen zal dan ophouden te bestaan. Hierdoor verliezen 450 werknemers direct hun baan en nog eens hetzelfde aantal aan ingeleende krachten. De werkgelegenheid moet ook een factor zijn bij de keuze voor een partij, niet alleen de cijfers. Werkzekerheid is van groot belang voor de werknemers en de werkgelegenheid in Vlissingen en omgeving.”
Tweede Kamerlid en voormalig Middelburgse wethouder Albert de Vries (PvdA): “Het is zaak dat snel duidelijk wordt wat speelt bij stoppen. Nu vooral blijven inzetten op doorstart.”

Grote Zeeuwse werkgever

ThermPhos biedt 450 werknemers een vaste betrekking, en nog eens 450 mensen zijn er tijdelijk of als uitzendkracht aan het werk. Behalve de enige groene fosforfabriek in Europa is dus ook een grote Zeeuwse werkgever in gevaar.

Lees ook:FNV Bondgenoten: Werknemers Thermphos vragen provincie Zeeland om steun bij strijd voor werkgelegenheid!
Lees ook:FNV Bondgenoten: Werknemers Thermphos vragen minister Verhagen om steun voor behoud werkgelegenheid!
Lees ook:Vakbond wil praten met Peijs over Thermphos
Lees ook:Petitie werknemers Neckermann voor compensatie voor de 150 ontslagen!
Lees ook:Massaontslag Philip Morris! (Update)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>