Nieuwbouw Poelwijck ´s Heer Arendskerke bijna bewoond!


‘s HEER ARENDSKERKE – De nieuwbouw van zorgcentrum Poelwijck in ´s Heer Arendskerke is bijna klaar. Op dinsdag 11 en woensdag 12 december verhuizen de bewoners naar hun nieuwe woonomgeving. In woonzorgcentrum Poelwijck in ´s Heer Arendskerke heeft SVRZ twee groepswoningen voor mensen met dementie en 16 zorgappartementen voor ouderen die lichamelijke zorg behoeven en niet meer zelfstandig kunnen wonen. Verder levert SVRZ ZorgThuis in de 21 nieuwe appartementen van RWS partner in wonen en in het bestaande complex Pollesteijn. Welzijnsactiviteiten en een Grand-café maken het aanbod van SVRZ in Poelwijck compleet. De welzijnsactiviteiten zijn toegankelijk voor alle bewoners uit het woonzorgcentrum en ouderen uit het dorp.

Op 14 januari start de sloop van het oude gebouw. Omstreeks april-mei vindt de officiële opening plaats in samenwerking met Marsaki, projectontwikkelaar, RWS partner in wonen en de andere gebruikers. Dan is de sloop achter de rug en is het omliggende terrein aangelegd. Een woordvoerder: “Rond de officiële opening houden we ook een open dag. Omwonenden en andere belangstellenden zijn op die dag van harte welkom om het nieuwe gebouw te komen bezichtigen. Het woonzorgcentrum is een aanwinst voor ´s heer Arendskerke.”

Kleinschalig wonen houdt in dat mensen een eigen zorgappartement hebben met sanitair. Zes mensen samen in één huis. Voldoende privacy en genoeg gezelschap. Waar mogelijk helpen ze bij de dagelijkse gang van zaken in het huis. De sfeer van ´thuis´ wordt nagestreefd. In de wijk of in het dorp, dichtbij familie en vrienden.

De zorgappartementen zijn ruim opgezet en voorzien van alle comfort. Per acht zorgappartementen is er een ontmoetingsruimte.

Poelwijck is ook geschikt voor echtparen waarbij één van de twee dementerend is. Er kan dan een combinatie worden gemaakt tussen zelfstandig wonen en wonen met zorg bij SVRZ.

Lees ook:´Nieuw zorgcentrum ´s Heer Arendskerke opent deuren´
Lees ook:Zwerfboekenkast in SVRZ Poelwijck!
Lees ook:Groepswoningen SVRZ in Oostkapelle bewoond!
Lees ook:SVRZ neemt intrek in Máxima!
Lees ook:Feestelijke opening Woonzorgcomplex Egelantier!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>