SVRZ neemt intrek in Máxima!

GetAttachment
TERNEUZEN – De eerste nieuwe groepswoningen van SVRZ zijn sinds begin februari in het woonzorgcentrum Máxima in Terneuzen bewoond. In het complex aan het Pattistpark aan de zeedijk heeft SVRZ vier groepswoningen voor mensen met dementie en vier woongroepen waar mensen met een fysieke beperking begeleiding, ondersteuning en behandeling krijgen. Verder levert SVRZ ook in Máxima ZorgThuis. In een aparte welzijnsruimte in Máxima organiseert SVRZ welzijnsactiviteiten voor huurders en eigenaren in dit nieuwe woonzorgcentrum De welzijnsactiviteiten zijn zowel gericht op de bewoners in het woonzorgcentrum alsook voor de cliënten van SVRZ. Zo houden de cliënten van SVRZ binding met de maatschappij en hun directe omgeving. En uiteraard ook andersom. De omgeving is welkom in het woonzorgcentrum voor diverse activiteiten of als bezoek.

De officiële opening van Máxima vindt in het voorjaar plaats. Het complex Máxima is een prachtige toevoeging voor een stad als Terneuzen. De ligging is uniek: aan de rand van Terneuzen, deels met uitzicht op de Westerschelde.

Groepswonen voor mensen met dementie houdt in dat mensen een eigen woon- / slaapkamer hebben met individueel sanitair. Zes mensen samen in één huis. Voldoende privacy en genoeg gezelschap. Waar mogelijk helpen ze bij de dagelijkse gang van zaken in het huis. De sfeer van ´thuis´ wordt nagestreefd. In de wijk of in de stad, dichtbij familie en vrienden.

In de woongroepen voor mensen met een lichamelijke beperking hebben de cliënten een eigen appartement. Ze kunnen gebruik maken van een gezamenlijke ontmoetingsruimte om te eten, samen iets te drinken of om samen een spel te spelen of de krant te lezen.

Woonzorgcomplex Máxima is ook geschikt voor echtparen waarbij een van de twee dementerend is of een ernstige fysieke beperking heeft. Er kan dan een combinatie worden gemaakt tussen zelfstandig wonen en wonen met zorg bij SVRZ.

SVRZ staat met acht zorglocaties, een Servicecentrum en talrijke kleinschalige woonvormen garant voor zorg- en dienstverlening die aansluit bij de wensen van de cliënten.

Lees ook:Groepswoningen SVRZ in Oostkapelle bewoond!
Lees ook:Nieuwbouw Poelwijck ´s Heer Arendskerke bijna bewoond!
Lees ook:Verbouwing SVRZ De Molenhof klaar !
Lees ook:SVRZ Ter Valcke opent twee nieuwe woningen
Lees ook:Feestelijke opening Woonzorgcomplex Egelantier!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>