HZ krijgt Centre of Expertise binnen Topsector ‘water’!


VLISSINGEN – HZ University of Applied Sciences in Vlissingen mag, in nauwe samenspraak met Hogeschool Rotterdam en Hogeschool Van Hall Larenstein, starten met de voorbereiding op een Centre of Expertise Deltatechnologie. De HZ is hierbij penvoerder en heeft hiervoor extra financiële middelen gekregen van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Van het werkveld wordt cofinanciering gevraagd. In december vond de officiële start van de voorbereidingsfase plaats.

De HZ profileert zich al geruime tijd op het domein ‘water’ vanuit de HZ Delta Academy, waarbinnen drie hbo-opleidingen en vier onderzoeksgroepen hun plek vinden. Met de toezegging van het Centre of Expertise kan de HZ zich verder profileren op dit nationale economische innovatiespeerpunt. Vanuit het Centre of Expertise kan nog sterker ingezet worden op de kwaliteit van het onderwijs en de kennisontwikkeling vanuit de onderzoeksgroepen binnen HZ Delta Academy. Dit gebeurt onder meer door de intensieve samenwerking tussen het onderwijs en het beroepenveld. Peter van Tilburg, directeur externe betrekkingen HZ Delta Academy: “Onze studenten worden zodoende nog beter opgeleid volgens de wensen van het werkveld. Daarnaast krijgen de studenten al tijdens hun opleiding een uitstekend beeld van de beroepspraktijk.”

Maatschappelijk belang

De maatschappelijke relevantie is enorm. Het klimaat verandert. De zeespiegel stijgt en er valt meer regen dan voorheen. Van Tilburg: “Met het Centre of Expertise gaan we onder andere nieuwe manieren bedenken om met kustveiligheid om te gaan. Ieder land heeft andere regels wat betreft de kustveiligheid. Het is daarom belangrijk dat onze studenten niet alleen leren hoe het er in Nederland aan toegaat, maar ook hoe de aanpak in het buitenland is. Door samen te werken met internationale partners, halen we ook buitenlandse professionals en studenten naar Vlissingen.”

Investeren

HZ Delta Academy gaat vanuit het Centre of Expertise investeren op een viertal punten:

-Een nog betere kwaliteit van de hbo-opleidingen
-Het verkrijgen van aanvullende opdrachten op het gebied van toegepast onderzoek
-Het verder ontwikkelen van HZ Delta Academy tot een toonaangevend en excellent kenniscentrum met aanzien in binnen- en buitenland
-Het vergroten van de instroom van nieuwe studenten. De instroom van dit soort studenten is van groot belang voor de maatschappij, zodat iedereen veilig kan blijven leven in deltagebieden over de hele wereld.

Niet alleen in Vlissingen houden ze zich bezig met water:

Lees ook:Delta Water Award!
Lees ook:Roosevelt Academy on tour in Kapelle!
Lees ook:Netwerken gezocht
Lees ook:Studenten geven kleur aan Kenniswerf met graffitiproject!
Lees ook:Muzikale Pasen voor ouderen van Sint Willibrord!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>