Vliegtuigdelen uit WOII gevonden bij munitieonderzoek Waterdunen!

waterdunen
GROEDE – Bij het munitieonderzoek in het toekomstige natuur- en recreatiegebied Waterdunen nabij Groede zijn vliegtuigdelen gevonden van een gecrasht toestel uit de Tweede Wereldoorlog. Het gaat om de motor, een propeller en wat losse onderdelen van een Engels vliegtuig. Een senior OCE-deskundige (Opsporen Conventionele Explosieven) is sinds afgelopen maandag betrokken bij het munitieonderzoek.

De Engelse piloten zijn bij de crash om het leven gekomen en liggen begraven in Bergen op Zoom. Er zijn nog enkele beenderen gevonden, die zijn meegegeven met de dienst voor identificatie en herbegraving. Uit nader onderzoek moet blijken of het om beenderen van deze piloten gaat.

De onderdelen van het toestel worden dinsdag geborgen en woensdag opgehaald door de luchtmacht. De uitvoerder laat alle gevonden onderdelen nader onderzoeken. Tevens wordt er gekeken naar de bodemverontreiniging ter plaatse. Het munitieonderzoek heeft behalve enkele kleinere granaten verder nog niet tot opvallende vondsten geleid.

Lees ook:Medicijnen verloren op strand Groede
Lees ook:Asbest gevonden in Speelhof Hoogerzael Middelburg
Lees ook:Vermiste Ruben en Julian dood aangetroffen!
Lees ook:Te koop: DELTA!
Lees ook:Gewijzigde ophaaldagen komende feestdagen!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>