Gezamenlijke restauratie monumentenpand King George l!

werk in uitvoering blog
MIDDELBURG – De officiële start van de werkzaamheden aan het monumentenpand King George I aan de Singelstraat 7 in Middelburg is woensdag 17 april. De restauratie van King George I is een bijzonder project. Is het in deze tijd voor alle huizen al lastig op de markt, voor een monument kan leegstand fataal zijn. De keurige King George I loopt dan ook een groot risico, want achter zijn statige voorkomen, ligt een stevig restauratiekarwei te wachten. Voor King George I is de toekomst echter zeker gesteld. Er worden nog een aantal jaren aan zijn aanzienlijke staat van dienst (1789) toegevoegd.

Wie zijn de partijen die King George I van de ondergang redden? Dat zijn Scalda, Bouwopleiding Zeeland, Restauratie opleidingsprojecten ROP, Orionis Walcheren, Bouwgroep Peters, Bouwwinkel Zeeland Adviseurs & Architecten, en Monumentenbeheer Middelburg. Zij hebben zich met elkaar verenigd. Een samenwerking waar niet alleen King George I van profiteert, maar die meer doelen dient. Zo wordt met dit project de kennis op het gebied van het restauratiewerk gedeeld met leerlingen en werkzoekenden, wordt de re-integratie op de arbeidsmarkt bevordert en de kans dat King George I straks een nieuwe eigenaar krijgt vergroot, zodat hij straks in alle opzichten weer een gebouw van stand is.

De architecten van Bouwwinkel Zeeland zijn degenen die zorgen dat de tekeningen en plannen voor het restauratiewerk straks klaarliggen. Bouwgroep Peters zorgt als aannemer dat de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Monumentenbeheer Middelburg begeleidt het project en regelt subsidies en de afstemming tussen de betrokken partijen. De opleidingscentra Scalda, BOZ en Orionis leveren de werkkrachten en leerlingen die onder supervisie van professionele krachten de werkzaamheden in de praktijk leren en uitvoeren.

Pilot

De restauratie van King George I is een pilotproject. Na oplevering zal uit de evaluatie naar voren komen of we in deze vorm meer panden kunnen opknappen/restaureren met als doel diverse maatschappelijke belangen te dienen, zoals behoud van een monument, creëren van een werk-leersituatie en behoud van specifieke vakkennis.

Lees ook:Restauratie kerktoren ‘s Heer Hendrikskinderen
Lees ook:Restauratie kerktoren ‘s Heer Hendrikskinderen
Lees ook:Restauratie kademuur Kousteensedijk Middelburg!
Lees ook:Restauratie kademuren!
Lees ook:Brand bij Middelburgs bouwbedrijf!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>