Restauratie kerktoren ‘s Heer Hendrikskinderen

bouwvakker

‘s HEER HENDRIKSKINDEREN – De kerktoren aan het Plein 1 in ’s Heer Hendrikskinderen is aan restauratie toe. De kerktoren van de Protestantse Kerk, bijgenaamd de Peperbus, dateert uit de eerste helft van de 15e eeuw. In de 19de eeuw is de toren verhoogd met een opbouw. Het aangrenzende kerkgebouw is gebouwd in 1807, nadat de oude kerk wegens slechte staat was afgebroken. De toren heeft in de oorlog schade opgelopen en is in 1948/49 grootschalig gerestaureerd.

In de loop der jaren heeft met name het metselwerk en voegwerk last gehad van weersinvloeden. In 2015 is er een plan gemaakt voor de restauratie, en nu is het dan zo ver dat we tot uitvoering over kunnen gaan. De werkzaamheden zijn uitbesteed aan Bouwgroep Peters bv uit Middelburg. In hoofdzaak betreffen het de volgende werkzaamheden:

  • Het uithakken van slecht/loszittende voegwerk op diverse plaatsen (dit kan enige geluidsoverlast veroorzaken).
  • Het inboeten van nieuw metselwerk en voegwerk.
  • Aanpassen van de hemelwaterafvoer, zodat de gevels niet meer zo nat en groen worden.
  • Enkele werkzaamheden aan het houtwerk en schilderwerk.
  • Elektra i.v.m. verlichting en uurwerk.
  • Revisie uurwerk en wijzerplaten.

De verwachting is dat de werkzaamheden eind mei, begin juni aanvangen en voor de kerst afgerond zullen zijn. Voor het uitvoeren van de restauratie is het noodzakelijk dat de kerktoren in de steigers komt te staan. De kerk blijft toegankelijk voor de kerkdiensten.

Heeft u vragen over de restauratie dan kunt u terecht bij de projectleider van de restauratie, mevrouw M. Vanhommerig, tel 0113-249699 of [email protected]

Lees ook:Restauratie kerktoren ‘s Heer Hendrikskinderen
Lees ook:Brug Goes afgesloten!
Lees ook:BOEi koopt kerk!
Lees ook:Wegwerkzaamheden!
Lees ook:Restauratie kademuren!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>